Kyckling med linssallad

Supersund rätt med lyxig mozzarella.

4 mars 2009 av I FORM

1 person

75 g kycklingbröst med skinn
Salt
Peppar
25 g gröna linser
1 rödlök
100 g röd paprika
Saften av 1 citron
2 soltorkade tomater i olja
½ bit mozzarella
150 g broccoli
Lite basilikablad
1 tsk olivolja
50 g salladsblandning


Tillagning

Gnid in kycklingen med salt och peppar och lite citronsaft. Ställ in den i ugnen i 25 minuter. Koka linserna efter anvisningarna på förpackningen. Blanda linserna med lök och paprika i smala strimlor, citronsaft, tomater i små bitar, mozzarella smulad i bitar, blancherade broccolibuketter, lite basilika. Lägg upp linssalladen tillsammans med salladsblad och droppa över olivolja. Servera salladen till den stekta kycklingen.

  • Du tränar inte alls:

    Välj soltorkade tomater utan olja och hoppa eventuellt över mozzarellan för att spara in på en del kalorier. Du kommer ändå att bli mätt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Koka fler linser till. Det löser både ditt behov av kolhydrater och proteiner och stödjer på så sätt kroppens återhämtning efter den intensiva träningen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar