Korvgryta med grönsaker och kycklingkorv

15 minuter
329 kcal

Recept på korvgryta. Rätten som ofta står högst upp på barnens önskelista.

korvgryta

KORVGRYTA – Vidste du, at retten her intet har med Sverige at gøre? Faktisk kender de den slet ikke hos vores naboer mod nord. Men godt smager den!

© wichmann+bendtsen

Korvgryta med grönsaker och kycklingkorv

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 gula lökar
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • kycklingkorvar
  • 1½ msk paprikapulver
  • 250 g kokt potatis
  • 1 kokta morötter
  • 1 kokta palsternackor
  • 70 g tomatpuré
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Ev chili
  • ½ knippa gräslök

Så här gör du

  • Börja med att koka potatis, morötter och palsternacka om du inte har några rester kvar.
  • Fräs hackad lök i olja tills den är klar.
  • Tillsätt skivad korv och paprika. Fräs ytterligare några minuter.
  • Skär kokt potatis, morötter och palsternacka i tärningar. Tillsätt till korvarna tillsammans med tomatpuré, mjölk och grädde. Låt sjuda i 5 minuter tills allt är varmt.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer paprika eller ett stänk chili för extra smak och hetta. Garnera med lite gräslök.

TIPS: Korvgrytan tillagas vanligtvis med rester från dagen innan, så du kan enkelt byta ut en eller flera ingredienser och använda de grönsaker du har kvar.