Kalv med potatis, jordgubbar och broccoli

30 minuter
402 kcal

Får vi lov att bjuda på en fräsch och god sommarsallad?

Tallrik med kalvkött, frukt och grönsaker.

Kalv med potatis, jordgubbar och broccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g färskpotatis, små
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 200 g broccoli
  • 100 g jordgubbar
  • 6 tunna skivor kalvfilé à ca 50 g
  • 60 g mozzarella
  • 6 tandpetare
  • 6 salviablad
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 4 tsk smör

Så lagar du kalv med grönsaker

  • Skrubba potatisarna och dela på hälften.
  • Badda dem torra, lägg i en skål eller plastpåse och vänd runt med 2 tsk rapsolja, salt och peppar.
  • Lägg dem på ett litet ugnsfast fat med bakplåtspapper.
  • Baka dem i 200 grader i 20–30 min.
  • Skär broccolin grovt och lägg i en gryta.
  • Salta lätt och droppa rapsolja över.
  • Häll kokande vatten över och låt stå under lock i 5 min. Häll av vattnet.
  • Skölj jordgubbarna med stjälken kvar.
  • Skär bären i halvor.
  • Banka ut köttet.
  • Lägg mozzarella på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare och salviablad.
  • Stek köttet i olivolja och smör runt om, totalt ca 10 min, först på hög och sedan på medelvärme.
  • Krydda under tiden med salt och peppar.
  • Servera köttet med ugnsbakade potatisar, broccoli och jordgubbar

Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!

Tips!

Banka ut köttet ordentligt

Här ska du använda tunna skivor kött, så banka ut kalvköttet riktigt ordentligt. Lägg köttet i en plastpåse innan du bankar ut det.