Kalkon med champignon a la creme och svartkål

30 minuter
323 kcal

30 minuter. Längre tid behöver det inte ta att laga en god middag med kalkon, svartkål och champinjoner i gräddsås, som är lika lätt att laga som den är kalorisnål.

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

GÖR VAR DAG TILL EN FEST Kalkon med krämig champinjonsås och svartkål, som är klar på 30 minuter.

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g svartkål, nettovikt
  • 250 g champinjoner
  • 2 kalkonfiléer, ca. 150 g st.
  • Extra virgin olivolja
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 lime, saft och skal
  • Lite färsk ingefära
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 stjälk bladpersilja

Så här lagar du kalkon med champignon a la creme och svartkål

  • Ta bort stjälken och mittsträngen från kålbladen. Skär resten i små bitar, skölj dem ordentligt och låt dem torka.

  • Tvätta champinjonerna och skär dem i kvartsstora bitar.

  • Torka av kalkonfiléerna med hushållspapper. Häll lite olivolja i en stor teflonpanna, stek köttet och lägg ner champinjonerna så de får steka med.

  • Häll i buljongen och låt det koka upp. Häll i grädde och låt det sjuda en stund så det blir en krämig sås.

  • Skär limeskal i fina strimlor med ett zestjärn och lägg i dem i såsen. Smaka av med limesaft, finriven ingefära, salt och peppar.

  • Stek kålen i en annan stekpanna i en skvätt olivolja och smaka av med salt

  • Servera kalkonsåsen med persilja på toppen och kålen vid sidan av..

Är ni väldigt hungriga så koka 100 gram fullkornspasta till. Det ger cirka 170 kcal extra per portion.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background