Kalkon med champignon a la creme och svartkål
Gör var dag till en fest

Kalkon med krämig champinjonsås och svartkål, som är klar på 30 minuter. 

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

30 minuter. Längre tid behöver det inte ta att laga en god middag med kalkon, svartkål och champinjoner i gräddsås, som är lika lätt att laga som den är kalorisnål.

6 november 2019 av Anne Larsen

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

200 g svartkål, nettovikt

250 g champinjoner

2 kalkonfiléer, ca. 150 g st.

Extra virgin olivolja

1 dl kycklingbuljong

2-4 msk vispgrädde

1 lime, saft och skal

Lite färsk ingefära

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

1 stjälk bladpersilja

Så här lagar du kalkon med champignon a la creme och svartkål

  • Ta bort stjälken och mittsträngen från kålbladen. Skär resten i små bitar, skölj dem ordentligt och låt dem torka.
  • Tvätta champinjonerna och skär dem i kvartsstora bitar.
  • Torka av kalkonfiléerna med hushållspapper. Häll lite olivolja i en stor teflonpanna, stek köttet och lägg ner champinjonerna så de får steka med.
  • Häll i buljongen och låt det koka upp. Häll i grädde och låt det sjuda en stund så det blir en krämig sås.
  • Skär limeskal i fina strimlor med ett zestjärn och lägg i dem i såsen. Smaka av med limesaft, finriven ingefära, salt och peppar.
  • Stek kålen i en annan stekpanna i en skvätt olivolja och smaka av med salt
  • Servera kalkonsåsen med persilja på toppen och kålen vid sidan av..

Är ni väldigt hungriga så koka 100 gram fullkornspasta till. Det ger cirka 170 kcal extra per portion.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 323 kcal
Protein: 38 g
Fett: 12 g
Kolhydrater: 17 g
Kostfibrer: 3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar