Kalkon med champignon a la creme och svartkål

30 minuter
323 kcal

30 minuter. Längre tid behöver det inte ta att laga en god middag med kalkon, svartkål och champinjoner i gräddsås, som är lika lätt att laga som den är kalorisnål.

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

GÖR VAR DAG TILL EN FEST Kalkon med krämig champinjonsås och svartkål, som är klar på 30 minuter.

Kalkon med champignon a la creme och svartkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g svartkål, nettovikt
  • 250 g champinjoner
  • 2 kalkonfiléer, ca. 150 g st.
  • Extra virgin olivolja
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 lime, saft och skal
  • Lite färsk ingefära
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 stjälk bladpersilja

Så här lagar du kalkon med champignon a la creme och svartkål

  • Ta bort stjälken och mittsträngen från kålbladen. Skär resten i små bitar, skölj dem ordentligt och låt dem torka.

  • Tvätta champinjonerna och skär dem i kvartsstora bitar.

  • Torka av kalkonfiléerna med hushållspapper. Häll lite olivolja i en stor teflonpanna, stek köttet och lägg ner champinjonerna så de får steka med.

  • Häll i buljongen och låt det koka upp. Häll i grädde och låt det sjuda en stund så det blir en krämig sås.

  • Skär limeskal i fina strimlor med ett zestjärn och lägg i dem i såsen. Smaka av med limesaft, finriven ingefära, salt och peppar.

  • Stek kålen i en annan stekpanna i en skvätt olivolja och smaka av med salt

  • Servera kalkonsåsen med persilja på toppen och kålen vid sidan av..

Är ni väldigt hungriga så koka 100 gram fullkornspasta till. Det ger cirka 170 kcal extra per portion.