Den lättsmälta fisken gör att den här rätten är perfekt både som kvällsmat och att ha med i lunchlådan.

I FORM-kuren: Middag

Kvällsmaten blir ofta lidande om man går på diet i en stressig vardag. I FORM-kurens recept är dock en annan sak; de är så smakfulla och lättlagade att du ser fram emot vartenda kvällsmål.

9 december 2013 av I FORM

Alla recept är beräknade till 1 person


  • Falsk pizza med parmaskinka

    1 skiva grovt bröd (35 g) som botten med 1 msk tomatpuré och 10 g riven parmesanost. Baka i ugnen tills osten smält och börjar få färg. Därefter lägger du 2 skivor parmaskinka på pizzan, strör på lite rucolasallad och lägger på en stor tomat i skivor. Ät ytterligare en stor tomat vid sidan av.


I FORM-kuren: Klicka här och få häftet med 100 recept

  • Marinerade tigerräkor med vitlök

    Marinera 75 g tigerräkor i vitlök i ett par timmar. Snabbstek dem i en wokpanna i 1 tsk olivolja och tillsätt 1 burk hela, skalade tomater. Värm upp hastigt och smaka av med kryddor och vitlök. Ät tillsammans med falsk pasta av 150 g squash riven på den grova sidan på rivjärnet. Riv 15 g parmesanost över.

  • Tonfiskfilé med spetskål

    Vänd en tonfiskfilé, 100 g, i sojasås och stek den blixtsnabbt på grillen, så den behåller sin saftighet. Woka 200 g spetskål snabbt i 1 tsk olivolja. Blanda kålen med 1 tsk grön pesto. Rosta 5 mandlar, hacka dem, blanda dem med lite grovt salt och strö dem över kålen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar