I FORM-kuren: Middag

Kvällsmaten blir ofta lidande om man går på diet i en stressig vardag. I FORM-kurens recept är dock en annan sak; de är så smakfulla och lättlagade att du ser fram emot vartenda kvällsmål.

Den lättsmälta fisken gör att den här rätten är perfekt både som kvällsmat och att ha med i lunchlådan.

Alla recept är beräknade till 1 person

  • Falsk pizza med parmaskinka1 skiva grovt bröd (35 g) som botten med 1 msk tomatpuré och 10 g riven parmesanost. Baka i ugnen tills osten smält och börjar få färg. Därefter lägger du 2 skivor parmaskinka på pizzan, strör på lite rucolasallad och lägger på en stor tomat i skivor. Ät ytterligare en stor tomat vid sidan av.

I FORM-kuren: Klicka här och få häftet med 100 recept

  • Marinerade tigerräkor med vitlökMarinera 75 g tigerräkor i vitlök i ett par timmar. Snabbstek dem i en wokpanna i 1 tsk olivolja och tillsätt 1 burk hela, skalade tomater. Värm upp hastigt och smaka av med kryddor och vitlök. Ät tillsammans med falsk pasta av 150 g squash riven på den grova sidan på rivjärnet. Riv 15 g parmesanost över.
  • Tonfiskfilé med spetskålVänd en tonfiskfilé, 100 g, i sojasås och stek den blixtsnabbt på grillen, så den behåller sin saftighet. Woka 200 g spetskål snabbt i 1 tsk olivolja. Blanda kålen med 1 tsk grön pesto. Rosta 5 mandlar, hacka dem, blanda dem med lite grovt salt och strö dem över kålen.