Tallrik med räksallad

På bara 30 minuter kan du laga och servera grillade räkor med vita bönor. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Grillade räkor med vita bönor

Räksallad är den perfekta rätten på ljumna sommarkvällar. Här får du ett enkelt och sunt recept på grillade räkor med vattenkrasse och vita bönor.

25 januari 2019 av Anne Larsen

Grillade räkor med vattenkrasse och vita bönor

2 personer

2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
200 g vita bönor på burk
3 tsk extra jungfruolja
1 tsk citronsaft
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
14 stora räkor utan skal, gärna med stjärten kvar
1 stort knippe vattenkrasse
½ citron

Tillbehör:

2 små skivor grovt bröd, 80 g

Sådan lagar du sallad med grillade räkor

  • Skär salladslöken fint och hacka vitlöken ultrafint.
  • Blanda bönorna med löken, 1 tsk olja och citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt i 20 min.
  • Gnid in räkorna med 2 tsk olja och stek dem i ca en halv minut i en grillpanna eller på hög värme i en vanlig panna.
  • Lägg upp räkorna med bönorna samt vattenkrasse och citronklyftor.
  • Servera rostat bröd till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 432 kcal
Protein: 32,9 g
Fett: 11,1 g
Kolhydrater: 56 g
Kostfibrer: 11,9 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar