Grillade pilgrimsmusslor med röd ängssyra på senapskräm

5 minuter

Servera de grillade pilgrimsmusslorna med senapskräm under en tapaskväll, eller använd dem som förrätt en härlig sommarkväll.

Grillade pilgrimsmusslor med röd ängssyra på senapskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 pilgrimsmusslor
  • Extra jungfruolja
  • Havssalt och mald svartpeppar
  • Röd ängssyra eller vattenkrasse

Kräm

  • ½ dl skyr
  • ½ msk majonnäs
  • ¼ msk grov dijonsenap
  • Havssalt och mald svartpeppar
  • Lime eller citron

Gör så här

  • Rör ihop krämen och krydda efter smak.
  • Badda pilgrimsmusslorna torra. Pensla med olja och grilla eller stek dem i ca 1 minut på varje sida.
  • Ge dem ett lätt stänk av salt och peppar.
  • Servera musslorna på krämen och toppa med kryddörter.