Tallrik med grillad lax, sparris och rabarber.


© wichmann+bendtsen

Grillad lax med rabarbertopping

De lite syrliga rabarberna är en fin kontrast till den feta laxen. Prova i den här läckra rätten som serveras med sparris.

23 maj 2016 av Michelle Kristensen

Grillad lax med rabarbertopping

4 personer

500 g lax
4 rabarberstjälkar
Skivor av ¼ citron
Miso-marinad
2 msk ljus miso
2 tsk mörk sesamolja
2 msk agavesirap
2 tsk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad gräslök
Rabarber-tomat-vinägrett
4 rabarberstjälkar
14 orange körsbärstomater
1 tsk smör
1 nypa stevia
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk gräslök
Havssalt
Tillbehör
Ett stort knippe sparris

Så lagar du grillad lax med rabarber

 

  • Vispa ihop miso-marinaden, smörj den på laxen och toppa med finhackade rabarber och citron­skivor.
  • Sätt in laxen i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
  • Skär rabarber och tomater i små bitar, stek dem i smör i 5 minuter och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
  • Stek i 2 minuter och låt svalna.
  • Bryt av sparrisen i ändarna och ångkoka i 30 sekunder i lite kokande vatten. 

Näringsinnehåll i grillad lax med rabarber per person

Energi: 516 kcal
Protein: 33 g
Fett: 27,25 g
Kolhydrater: 42,75 g
Kostfiber: 13,75 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar