Grillad lax med rabarbertopping

30 minuter
516 kcal

De lite syrliga rabarberna är en fin kontrast till den feta laxen. Prova i den här läckra rätten som serveras med sparris.

Tallrik med grillad lax, sparris och rabarber.

Grillad lax med rabarbertopping

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lax
  • 2 rabarberstjälkar
  • Skivor av ¼ citron

Miso-marinad

  • 1 msk ljus miso
  • 1 tsk mörk sesamolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 tsk finriven ingefära
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ msk hackad gräslök

Rabarber-tomat-salsa

  • 2 rabarberstjälkar
  • 7 orange körsbärstomater
  • ½ tsk smör
  • ½ nypa stevia
  • ½ msk olivolja
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ msk gräslök
  • Havssalt

Tillbehör

  • Ett stort knippe sparris

Så lagar du grillad lax med rabarber

  • Vispa ihop miso-marinaden, smörj den på laxen och toppa med finhackade rabarber och citron­skivor.
  • Sätt in laxen i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.
  • Skär rabarber och tomater i små bitar, stek dem i smör i 5 minuter och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
  • Stek i 2 minuter och låt svalna.
  • Bryt av sparrisen i ändarna och ångkoka i 30 sekunder i lite kokande vatten.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background