Grillad kyckling med rotfruktsfrites

30 minuter

Glöm allt om fritering, flottiga fingrar och dåligt samvete.

Grillad kyckling med rotfruktsfrites

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 kycklingbröst med skinn
  • Grovt salt
  • 12 körsbärstomater
  • 8 kvistar rosmarin
  • Rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 300 g selleri
  • 300 g rödbetor
  • 300 g persilja
  • 2 tsk olivolja
  • Nymalen peppar
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 2 hackad cornichon
  • ½ tsk stark curry

Tillagning

  • Gnid in kycklingskinnet med grovt salt. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Gnid dem med salt, peppar och olivolja och sprid ut dem på bakplåtspapper. Värm i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

  • De sista 10 minuterna ställer du in kycklingen och tomaterna och rosmarinkvistarna. Sätt ugnen på grillning tills skinnet fått färg och rotfruktsfritesen är krispiga. Tomaterna ska tas ut när de spricker.

  • Rör ihop yoghurt med hackad cornichon och curry och servera som dippsås till rotsaksfritesen. Servera kycklingen med rosmarin och rivet citronskal och de ugnsbakade tomaterna till.