Grillad kyckling med rotfruktsfrites

Glöm allt om fritering, flottiga fingrar och dåligt samvete.

14 juli 2010 av I FORM

1 person

1 kycklingbröst med skinn
Grovt salt
6 körsbärstomater
4 kvistar rosmarin
Rivet skal av en halv ekologisk citron
150 g selleri
150 g rödbetor
150 g persilja
1 tsk olivolja
Nymalen peppar
2 msk naturell yoghurt
1 hackad cornichon
1/4 tsk stark curry


Tillagning

Gnid in kycklingskinnet med grovt salt. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Gnid dem med salt, peppar och olivolja och sprid ut dem på bakplåtspapper. Värm i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

De sista 10 minuterna ställer du in kycklingen och tomaterna och rosmarinkvistarna. Sätt ugnen på grillning tills skinnet fått färg och rotfruktsfritesen är krispiga. Tomaterna ska tas ut när de spricker.

Rör ihop yoghurt med hackad cornichon och curry och servera som dippsås till rotsaksfritesen. Servera kycklingen med rosmarin och rivet citronskal och de ugnsbakade tomaterna till.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar