Grillad kyckling med rotfruktsfrites

30 minuter

Glöm allt om fritering, flottiga fingrar och dåligt samvete.

Grillad kyckling med rotfruktsfrites

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 kycklingbröst med skinn
  • Grovt salt
  • 12 körsbärstomater
  • 8 kvistar rosmarin
  • Rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 300 g selleri
  • 300 g rödbetor
  • 300 g persilja
  • 2 tsk olivolja
  • Nymalen peppar
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 2 hackad cornichon
  • ½ tsk stark curry

Tillagning

  • Gnid in kycklingskinnet med grovt salt. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Gnid dem med salt, peppar och olivolja och sprid ut dem på bakplåtspapper. Värm i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  • De sista 10 minuterna ställer du in kycklingen och tomaterna och rosmarinkvistarna. Sätt ugnen på grillning tills skinnet fått färg och rotfruktsfritesen är krispiga. Tomaterna ska tas ut när de spricker.
  • Rör ihop yoghurt med hackad cornichon och curry och servera som dippsås till rotsaksfritesen. Servera kycklingen med rosmarin och rivet citronskal och de ugnsbakade tomaterna till.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background