Grillad kyckling med rotfruktsfrites

30 minuter
440 kcal

Glöm allt om fritering, flottiga fingrar och dåligt samvete.

Grillad kyckling med rotfruktsfrites

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 kycklingbröst med skinn
  • Grovt salt
  • 12 körsbärstomater
  • 8 kvistar rosmarin
  • Rivet skal av en halv ekologisk citron
  • 300 g selleri
  • 300 g rödbetor
  • 300 g persilja
  • 2 tsk olivolja
  • Nymalen peppar
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 2 hackad cornichon
  • ½ tsk stark curry

Tillagning

  • Gnid in kycklingskinnet med grovt salt. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Gnid dem med salt, peppar och olivolja och sprid ut dem på bakplåtspapper. Värm i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
  • De sista 10 minuterna ställer du in kycklingen och tomaterna och rosmarinkvistarna. Sätt ugnen på grillning tills skinnet fått färg och rotfruktsfritesen är krispiga. Tomaterna ska tas ut när de spricker.
  • Rör ihop yoghurt med hackad cornichon och curry och servera som dippsås till rotsaksfritesen. Servera kycklingen med rosmarin och rivet citronskal och de ugnsbakade tomaterna till.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background