Fullkornsvåfflor med grönsaker och lax

20 minuter
399 kcal

Vi har lagt grönsakerna i våffelsmeten, så du kan få en god middag, som både är nyttig och full av fullkorn. Och så tar den bara 20 minuter att slänga ihop. Smaklig måltid!

Fullkornsvåfflor med grönsaker och lax

FÅ I DIG FLER GRÖNSAKER – med de här goda våfflorna!

© wichmann+bendtsen

Fullkornsvåfflor med grönsaker och lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 75 g broccoli
  • 50 g squash
  • ¼ liten lök
  • ½ näve färska örter
  • 25 g riven ost
  • 1 ägg
  • ½ dl fullkornsmjöl, t ex grahamsmjöl eller grovt dinkelmjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • 50 g färskost
  • 100 g rökt lax
  • ¼ avokado
  • ½ näve färska örter, t ex koriander

Så gör du

  • Riv broccoli, squash och lök fint. Hacka örterna.
  • Värm våffeljärnet och rör ihop de rivna grönsakerna med de övriga ingredienserna till våffelsmeten.
  • Baka 4 tjocka våfflor.
  • Låt våfflorna vila på ett galler innan servering.
  • Servera våfflorna medan de fortfarande är varma, med färskost, rökt lax, skivor av avokado, hackade färska örter och nymalen peppar.

TIPS! Istället för örter kan du lägga lite morotsblast i smeten.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga våfflor – det bästa receptet på goda spenatvåfflor