Fläskkotletter i ugnsform med grönsaker och blomkålsris

Det godaste receptet på kotletter i ugn.

kotletter i ugn

KOTLETTER I UGN – Om du vill ha mer tuggmotstånd, så vänta med att tillsätta paprikan tills det är 5 min kvar av gräddningstiden.

© wichmann+bendtsen

Fläskkotletter i ugnsform med grönsaker och blomkålsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 2 skiva kalkonbacon
  • 2 fläskkotletter
  • 1 gula lökar
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ paprika
  • ¼ squash
  • 100 g champinjoner
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ burk krossade tomater
  • ¼ l matlagningsgrädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve färsk basilika

Blomkålsris:

  • ½ blomkålshuvud
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Stek baconet knaprigt. Lägg åt sidan medan du steker kotletterna i stekpannan. Lägg kotletterna i en ugnsfast form.
  • Finhacka vitlök och lök, skär paprikan i strimlor och skiva zucchini och champinjoner. Stek alla grönsaker i oljan i några minuter.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och kryddorna till grönsakerna. Låt sjuda i några minuter innan baconet hackas grovt och rörs ner. Häll över kotletterna.
  • Ugnsbaka rätten i ca 20 min.
  • Riv blomkålen fint och fräs i olivolja på medelvärme i ett par minuter. Salta och peppra.
  • Servera blomkålsriset med kotletterna – garnera med basilika.

TIPS: Vil du have mere bid, så vent med at tilsætte peberfrugt, til der er 5 min. tilbage af tilberedningstiden.