Fiskbiffar med bakad purjolök

45 minuter
567 kcal

Får du i dig tillräckligt med fisk under veckan? Om inte bör du testa de här fiskbiffarna. Du lagar dem på mindre än 30 minuter. Smaklig måltid!

Fiskbiffar på fat

Gör veckans fiskdag till en festdag med de här supergoda fiskbiffarna.

© wichmann+bendtsen

Fiskbiffar med bakad purjolök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 purjolökar, ca 400 g
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 1 knippa timjan
  • 2 tsk akaciahonung eller agavesirap
  • 2 rödtungefiléer eller annan vit fisk, ca 400 g, miljömärkt
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa dill
  • 1 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • Svartpeppar, färskmald
  • Extra jungfruolja
  • 200 g potatis
  • 1 citron

Så lagar du fiskbiffar med tillbehör

  • Gör i ordning purjolökarna, pensla med rapsolja och lägg dem i en ugnsfast form. Salta lätt. Lägg timjan mellan purjolökarna – spara lite till servering. Baka purjolöken i 30 min i 200 grader. Vänd efter halva tiden. Fördela honungen över dem 10 min innan de är klara.
  • Hacka fiskfiléerna fint med en kniv, blanda fiskköttet med finhackad gräslök och dill, ägg, mjöl, salt och peppar.
  • Forma och stek fiskbiffar i olivolja på medelvärme i en non stick-panna, tills de är gyllene.
  • Koka potatisen med skal.
  • Lägg upp fiskbiffar med purjolök, timjan och citronklyftor. Servera kokt potatis till.

LÄS OCKSA: 10 goda recept på fiskbiffar