2
rödtungefiléer eller annan vit fisk, ca 400 g, miljömärkt
1
knippa
gräslök
1
knippa
dill
1
ägg
2
tsk
vetemjöl
Svartpeppar, färskmald
Extra jungfruolja
200
g
potatis
1
citron
Så lagar du fiskbiffar med tillbehör
Gör i ordning purjolökarna, pensla med rapsolja och lägg dem i en ugnsfast form. Salta lätt. Lägg timjan mellan purjolökarna – spara lite till servering. Baka purjolöken i 30 min i 200 grader. Vänd efter halva tiden. Fördela honungen över dem 10 min innan de är klara.
Hacka fiskfiléerna fint med en kniv, blanda fiskköttet med finhackad gräslök och dill, ägg, mjöl, salt och peppar.
Forma och stek fiskbiffar i olivolja på medelvärme i en non stick-panna, tills de är gyllene.
Koka potatisen med skal.
Lägg upp fiskbiffar med purjolök, timjan och citronklyftor. Servera kokt potatis till.