Enkel italiensk minestronesoppa

30 minuter
396 kcal

Dröm dig bort till en trattoria i Italien med den här nyttiga och goda klassikern.

Minestronesoppa

ENKEL ITALIENSK MINESTRONESOPPA – Vill du äta fler grönsaker kan du röra ner färska spenatblad i soppan i slutet. Soppan är också god med lite parmesan.

© wichmann+bendtsen

Enkel italiensk minestronesoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 fett vitlök
  • ½ lök
  • 75 g kalkonbacon
  • 75 g morötter
  • 100 g squash
  • 50 g blekselleri
  • ¾ tsk extra virgin olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ tsk chiliflagor
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk havssalt
  • 3 dl vatten
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 50 g fullkornssoppnudlar
  • Ev färsk timjan
  • 1 skiva grovbröd

Så gör du

  • Skala och hacka vitlök och lök. Skär kalkonbacon, morötter, squash och blekselleri i små tärningar.
  • Stek lök, vitlök och kalkonbacon i en varm gryta.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna, utom nudlarna och färsk timjan. Låt sjuda under lock i 15 min.
  • Tillsätt nudlarna. Låt sjuda tills de är kokta och servera ev med fullkornsbröd och färsk timjan.

TIPS! Du kan ev röra ner lite babyspenat i slutet och vill du ha lyx kan du strö över parmesan vid serveringen.

TIPS! Har du inga soppnudlar smakar rätten också väldigt bra utan, eller med vanliga pastaskruvar. Följ koktiden på förpackningen.