Enkel currysoppa med kyckling och kokosmjölk

40 minuter
413 kcal

Om ungefär en halvtimme kan du servera denna läckra soppa med vitlök, ingefära, curry och chili. Vi lovar att du kommer att bli varm!

currysoppa med kyckling och kokosmjölk

CURRYSOPPA MED KYCKLING - Glöm den bleka ängamatssoppan och frossa i färg och kryddor.

© wichmann+bendtsen

Enkel currysoppa med kyckling och kokosmjölk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ rödlök
  • 1 fett vitlöksklyfta
  • ½ msk ingefära
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 morötter
  • ½ röd paprika
  • 1½ msk gul currypasta
  • ¼ tsk gurkmeja
  • 200 g kycklingfilé
  • ¾ l kycklingbuljong
  • 75 g fullkornsnudlar
  • ½ dl kokosmjölk, light
  • 62 g sockerärtor
  • ½ näve färsk koriander
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ lime, saften

Servering:

  • 1 vårlökar
  • ¼ chili
  • Färsk koriander

Så här gör du

  • Hacka lök grovt och skär vitlök och ingefära fint. Stek allt i en olja i en stor kastrull ett par minuter.
  • Tillsätt finhackad morot och paprika. Stek ett par minuter till.
  • Tillsätt currypasta, gurkmeja, kyckling och buljong. Koka upp det och låt det sedan sjuda under lock i 20 min.
  • Ta upp kycklingen och strimla den med två gafflar. Häll tillbaka soppan tillsammans med kokosmjölk, sockerärtor delade i hälften, koriander och nudlar. Låt soppan sjuda tills nudlarna är klara (se anvisning på förpackningen).
  • Smaka av soppan med salt, peppar och limesaft och servera med finskuren vårlök, chili och koriander.

TIPS: Du kan använda rester av kokta morötter i soppan. Kyckling kan ersättas av räkor, som bara vänds ner i slutet.