Dillbakad fisk

Ger utmärkt mättnad och fyller på med nyttiga fetter.

Dillbakad fisk

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

250 g små färskpotatisar

Salt

Peppar

120-130 g fisk

300 g grön sparris

½ citron

¼ knippa dill

¼ knippa persilja

1 kvist timjan

1 lagerblad

½ dl vitt vin

2 tsk olja

Tillagning

Skölj potatisen, salta och peppra och sätt in dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Rensa fisken eller be fiskhandlaren att göra det. Skär citronen i skivor och lägg dem i ”magen” på fisken. Ångkoka sparrisen i ca 3 minuter, lägg dem som botten i en ugnsfast form och blanda ner dill, persilja, timjan och lagerblad. Lägg fisken ovanpå och häll över vin och olja. Salta och peppra och ställ in fisken i ugnen i 200 grader i 10 minuter. Lägg upp fisken på sparrisen och servera potatis till.

näringsinnehåll per person

Energi: 519 kcal

Protein: 36 g

Fett: 14 g

Kolhydrat: 64 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar