Dillbakad fisk
1 person
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Tid totalt: 35 minuter
250 g små färskpotatisar
Salt
Peppar
120-130 g fisk
300 g grön sparris
½ citron
¼ knippa dill
¼ knippa persilja
1 kvist timjan
1 lagerblad
½ dl vitt vin
2 tsk olja
Tillagning
Skölj potatisen, salta och peppra och sätt in dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Rensa fisken eller be fiskhandlaren att göra det. Skär citronen i skivor och lägg dem i ”magen” på fisken. Ångkoka sparrisen i ca 3 minuter, lägg dem som botten i en ugnsfast form och blanda ner dill, persilja, timjan och lagerblad. Lägg fisken ovanpå och häll över vin och olja. Salta och peppra och ställ in fisken i ugnen i 200 grader i 10 minuter. Lägg upp fisken på sparrisen och servera potatis till.
näringsinnehåll per person
Energi: 519 kcal
Protein: 36 g
Fett: 14 g
Kolhydrat: 64 g