Dillbakad fisk

35 minuter
519 kcal

Ger utmärkt mättnad och fyller på med nyttiga fetter.

Dillbakad fisk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g små färskpotatisar
  • Salt
  • Peppar
  • 240 g fisk
  • 600 g grön sparris
  • 1 citron
  • ½ knippa dill
  • ½ knippa persilja
  • 2 kvist timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 dl vitt vin
  • 4 tsk olja

Tillagning

Skölj potatisen, salta och peppra och sätt in dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Rensa fisken eller be fiskhandlaren att göra det. Skär citronen i skivor och lägg dem i ”magen” på fisken. Ångkoka sparrisen i ca 3 minuter, lägg dem som botten i en ugnsfast form och blanda ner dill, persilja, timjan och lagerblad. Lägg fisken ovanpå och häll över vin och olja. Salta och peppra och ställ in fisken i ugnen i 200 grader i 10 minuter. Lägg upp fisken på sparrisen och servera potatis till.