Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

30 minuter
446 kcal

Uppgradera snabbmatsfavoriten och höj både smak- och nyttighetsnivån med vår goda burgare med kaprisbiff, gurksallad och fetakräm.

Burgare med kaprisbiff

Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 st

  • 1 portion grunddeg
  • 2 tsk sesamfrön

Grunddeg

  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 12 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 150 g fullkornsvetemjöl, gärna stenmalet

Biffar:

  • ½ dl solrosfrön
  • 1 liten burk kapris, utan vätskan
  • 300 g nötfärs

Gurksallad:

  • ½ gurka
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Fetaostkräm:

  • 2 dl kvarg
  • 100 g fetaost

Grønt:

  • 1 näve groddar, här pumpafrögroddar
  • 4 skiva rödlök

Så gör du

Grunddeg:

  • Vispa ägget. Spara 1 msk av ägget till pensling av degen.
  • Lägg alla de blöta ingredienserna i en skål och lös upp jästen där i.
  • Tillsätt salt och sedan lite mjöl i taget.
  • Knåda degen ordentligt och låt den jästa under bakduk i rumstemperatur i 30 min.

Biffar:

  • Forma två hamburgerbröd av degen och låt dem jäsa i 10 min på en bakplåt. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön. Grädda bröden i 200 grader i ca 15–20 min.
  • Rosta solrosfrön i en torr panna.
  • Blanda ner rostade solrosfrön och kapris i nötfärsen. Forma två biffar och stek dem i en varm panna.
  • Gör gurkstrimlor med en grönsaksskalare. Låt dem dra i äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål i ca 10 min.
  • Mixa kvarg och fetaost med en stavmixer. Dela på bröden och smörj alla ytor med krämen.
  • Lägg ihop burgarna med gurksallad, groddar, rödlök och biffar.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background