Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

30 minuter
446 kcal

Uppgradera snabbmatsfavoriten och höj både smak- och nyttighetsnivån med vår goda burgare med kaprisbiff, gurksallad och fetakräm.

Burgare med kaprisbiff

Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 st

  • 1 portion grunddeg
  • 2 tsk sesamfrön

Grunddeg

  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 12 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 150 g fullkornsvetemjöl, gärna stenmalet

Biffar:

  • ½ dl solrosfrön
  • 1 liten burk kapris, utan vätskan
  • 300 g nötfärs

Gurksallad:

  • ½ gurka
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Fetaostkräm:

  • 2 dl kvarg
  • 100 g fetaost

Grønt:

  • 1 näve groddar, här pumpafrögroddar
  • 4 skiva rödlök

Så gör du

Grunddeg:

  • Vispa ägget. Spara 1 msk av ägget till pensling av degen.
  • Lägg alla de blöta ingredienserna i en skål och lös upp jästen där i.
  • Tillsätt salt och sedan lite mjöl i taget.
  • Knåda degen ordentligt och låt den jästa under bakduk i rumstemperatur i 30 min.

Biffar:

  • Forma två hamburgerbröd av degen och låt dem jäsa i 10 min på en bakplåt. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön. Grädda bröden i 200 grader i ca 15–20 min.
  • Rosta solrosfrön i en torr panna.
  • Blanda ner rostade solrosfrön och kapris i nötfärsen. Forma två biffar och stek dem i en varm panna.
  • Gör gurkstrimlor med en grönsaksskalare. Låt dem dra i äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål i ca 10 min.
  • Mixa kvarg och fetaost med en stavmixer. Dela på bröden och smörj alla ytor med krämen.
  • Lägg ihop burgarna med gurksallad, groddar, rödlök och biffar.

De mest lästa artiklarna just nu
Annons

Gör din träning till en njutning

Psykologi

Så undviker du att vara en people pleaser

Psykologi

Test: Är du en people pleaser?

Superfood

Kan du inte heller få ut kärnorna? Vi hjälper dig här!

Menyer

Meny vecka 50: Redo för en röd vecka?

Yogaövningar

Krigare 2

Yogaövningar

Nedåtgående hund

Yoga

10 bra anledningar till att träna yoga

Yogaövningar

Kobran

Motivation till träning

Därför bör du komma 5 minuter innan passet börjar – och andra tips till gymmet

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen