Vispa ägget. Spara 1 msk av ägget till pensling av degen.
Lägg alla de blöta ingredienserna i en skål och lös upp jästen där i.
Tillsätt salt och sedan lite mjöl i taget.
Knåda degen ordentligt och låt den jästa under bakduk i rumstemperatur i 30 min.
Biffar:
Forma två hamburgerbröd av degen och låt dem jäsa i 10 min på en bakplåt. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön. Grädda bröden i 200 grader i ca 15–20 min.
Rosta solrosfrön i en torr panna.
Blanda ner rostade solrosfrön och kapris i nötfärsen. Forma två biffar och stek dem i en varm panna.
Gör gurkstrimlor med en grönsaksskalare. Låt dem dra i äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål i ca 10 min.
Mixa kvarg och fetaost med en stavmixer. Dela på bröden och smörj alla ytor med krämen.
Lägg ihop burgarna med gurksallad, groddar, rödlök och biffar.