Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

30 minuter
446 kcal

Uppgradera snabbmatsfavoriten och höj både smak- och nyttighetsnivån med vår goda burgare med kaprisbiff, gurksallad och fetakräm.

Burgare med kaprisbiff

Burgare med kaprisbiff, gurksallad & fetaostkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 st

  • 1 portion grunddeg
  • 2 tsk sesamfrön

Grunddeg

  • 1 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 12 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 150 g fullkornsvetemjöl, gärna stenmalet

Biffar:

  • ½ dl solrosfrön
  • 1 liten burk kapris, utan vätskan
  • 300 g nötfärs

Gurksallad:

  • ½ gurka
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Fetaostkräm:

  • 2 dl kvarg
  • 100 g fetaost

Grønt:

  • 1 näve groddar, här pumpafrögroddar
  • 4 skiva rödlök

Så gör du

Grunddeg:

  • Vispa ägget. Spara 1 msk av ägget till pensling av degen.
  • Lägg alla de blöta ingredienserna i en skål och lös upp jästen där i.
  • Tillsätt salt och sedan lite mjöl i taget.
  • Knåda degen ordentligt och låt den jästa under bakduk i rumstemperatur i 30 min.

Biffar:

  • Forma två hamburgerbröd av degen och låt dem jäsa i 10 min på en bakplåt. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön. Grädda bröden i 200 grader i ca 15–20 min.
  • Rosta solrosfrön i en torr panna.
  • Blanda ner rostade solrosfrön och kapris i nötfärsen. Forma två biffar och stek dem i en varm panna.
  • Gör gurkstrimlor med en grönsaksskalare. Låt dem dra i äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål i ca 10 min.
  • Mixa kvarg och fetaost med en stavmixer. Dela på bröden och smörj alla ytor med krämen.
  • Lägg ihop burgarna med gurksallad, groddar, rödlök och biffar.