Klassisk strandlejoninna-burgare

20 minuter
576 kcal

Klassiker med en twist och noll dåligt samvete.

I betydligt sundare version än du är van vid...

Klassisk burgare i sundare version

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 2 hamburgerbröd
  • 2 msk tomatpesto
  • 4 blad hjärtsallad
  • 2 dl machésallad
  • 200 g mager nötfärs formad som en hamburgare och grillstekt
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 4 dadeltomater eller plommontomater
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 2 fett vitlök

Tillagning

*(RECEPTET hittar du här)- Dela hamburgerbrödet och bred på peston.

  • Skölj salladen och badda den torr.

  • Grillstek hamburgaren (som är saltad och pepprad).

  • Lägg salladen på brödbiten med peston på och lägg på köttet.

  • Skär tomaterna i skivor, och klyv den färska gröna sparrisen och lägg på biffen.

  • Blanda yoghurt med finriven vitlök och lägg en klick överst innan den andra brödbiten läggs på.