I betydligt sundare version än du är van vid...

Klassisk strandlejoninna-burgare

Klassiker med en twist och noll dåligt samvete.

24 maj 2012 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

Klassisk burgare i sundare version

1 st

1 hamburgerbröd (RECEPTET hittar du här)
1 msk tomatpesto
2 blad hjärtsallad
1 dl machésallad
100 g mager nötfärs formad som en hamburgare och grillstekt
Havssalt och nymalen peppar
2 dadeltomater eller plommontomater
4 gröna sparrisar
1 msk grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta


  • Dela hamburgerbrödet och bred på peston.
  • Skölj salladen och badda den torr.
  • Grillstek hamburgaren (som är saltad och pepprad).
  • Lägg salladen på brödbiten med peston på och lägg på köttet.
  • Skär tomaterna i skivor, och klyv den färska gröna sparrisen och lägg på biffen.
  • Blanda yoghurt med finriven vitlök och lägg en klick överst innan den andra brödbiten läggs på.


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar