Grön badnymf-burgare

Grön och supergod burgare som ger en verklig smak av svensk sommar.

24 maj 2012 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

1 st

1 hamburgerbröd RECEPT hittar du här

100 g finstrimlad spetskål
1 msk grovt salt (sköljs av igen)
1 msk basilikapesto
150 g grillat kycklingbröst
Havssalt och nymalen peppar
½ grönt äpple i ringar utan kärnor
½ dl vattenkrasse


  • Öppna brödet och bred på pesto.
  • Krama den finstrimlade kålen med grovt salt och ställ den att droppa av i ett durkslag, medan du steker kycklingen i en grillpanna (cirka 7 minuter på varje sida).
  • Skär köttet i skivor på snedden.
  • Skölj av saltet från spetskålen och badda den torr.
  • Lägg kålen som botten. Lägg på kycklingbitarna, sedan äppelringarna och sist vattenkrasse. Lägg igen burgaren med överdelen av brödet.


Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar