Grön badnymf-burgare

30 minuter
571 kcal

Grön och supergod burgare som ger en verklig smak av svensk sommar.

Grön badnymf-burgare

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 hamburgerbröd
  • 200 g finstrimlad spetskål
  • 2 msk grovt salt (sköljs av igen)
  • 2 msk basilikapesto
  • 300 g grillat kycklingbröst
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1 grönt äpple i ringar utan kärnor
  • 1 dl vattenkrasse

Gör så här

  • Öppna brödet och bred på pesto.

  • Krama den finstrimlade kålen med grovt salt och ställ den att droppa av i ett durkslag, medan du steker kycklingen i en grillpanna (cirka 7 minuter på varje sida).

  • Skär köttet i skivor på snedden.

  • Skölj av saltet från spetskålen och badda den torr.

  • Lägg kålen som botten. Lägg på kycklingbitarna, sedan äppelringarna och sist vattenkrasse. Lägg igen burgaren med överdelen av brödet.