Bakad lax med rödkålsråkost

30 minuter
561 kcal

Denna rätt är ren njutning för både öga och gom – och så kan den lagas på bara 30 minuter. Smaklig måltid!

Tallrik med lax och färgglad sallad.

Bakad lax med rödkålsråkost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 120 g röda linser
  • 350 g rödkål
  • 50 g babyspenat

  • 1 granatäpple
  • 1 tsk pressad citron

  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • 250 g laxfilé utan skinn
  • Havssalt

  • 2 träspett

  • 2 tsk nigellafrön

Så gör du bakad lax med rödkålsråkost

  • Koka linserna efter anvisningarna på paketet.

  • Skär rödkålen fint. Skölj spenaten och slunga den torr.

  • Massera granatäpplet, dela det och ta ut kärnorna.

  • Lägg upp råkosten med linser, kål, spenat, granatäppelkärnor och citronsaft och ringla olja över.

  • Skär laxen i tärningar, lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form, salta lite lätt och baka tärningarna i 200 grader i 9 minuter.

  • Sätt laxbitarna på träspett, strö nigellafrön över och lägg upp på tallriken vid sidan av råkostsalladen.

TIP! Ha kokta linser i frysen När du kokar linser (eller bönor) så koka gärna hela paketet och frys in i små portioner. Det tar inte längre tid, men sparar tid till en annan dag.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept