Bakad lax med rödkålsråkost

30 minuter
561 kcal

Denna rätt är ren njutning för både öga och gom – och så kan den lagas på bara 30 minuter. Smaklig måltid!

Tallrik med lax och färgglad sallad.

Bakad lax med rödkålsråkost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 120 g röda linser
  • 350 g rödkål
  • 50 g babyspenat

  • 1 granatäpple
  • 1 tsk pressad citron

  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • 250 g laxfilé utan skinn
  • Havssalt

  • 2 träspett

  • 2 tsk nigellafrön

Så gör du bakad lax med rödkålsråkost

  • Koka linserna efter anvisningarna på paketet.

  • Skär rödkålen fint. Skölj spenaten och slunga den torr.

  • Massera granatäpplet, dela det och ta ut kärnorna.

  • Lägg upp råkosten med linser, kål, spenat, granatäppelkärnor och citronsaft och ringla olja över.

  • Skär laxen i tärningar, lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form, salta lite lätt och baka tärningarna i 200 grader i 9 minuter.

  • Sätt laxbitarna på träspett, strö nigellafrön över och lägg upp på tallriken vid sidan av råkostsalladen.

TIP! Ha kokta linser i frysen När du kokar linser (eller bönor) så koka gärna hela paketet och frys in i små portioner. Det tar inte längre tid, men sparar tid till en annan dag.

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background