Äppelfylld kycklingfilé med grön waldorfsallad

40 minuter
580 kcal

Kan man äta äpplen till middag? Självklart kan man det! Åtminstone som här, där de har hoppat in i kycklingen och i Waldorfsalladen.

Äppelfylld kycklingfilé med grön waldorfsallad

ÄPPLE PÅ TVÅ SÄTT – som mos med lök i kycklingbröst och som tunna skivor i Waldorfsallad. Smaklig måltid!

© Skovdal Nordic

Äppelfylld kycklingfilé med grön waldorfsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 litet äpple
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 1 msk persilja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 skiva parmaskinka

Tillbehör:

  • 4 stjälkar bladselleri
  • 3 röda äpplen
  • 1 dl creme fraiche, 9 %
  • ½ dl vinäger
  • 2 msk socker
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 150 g små gröna kärnfria vindruvor
  • 6 pekannötter
  • 1 näve krasse

Så här gör du

  • Skär äpplet i små tärningar och hacka löken.
  • Stek äpple och lök i smör på svag värme, strö över hackad persilja och salta och peppra.
  • Skär en skåra i varje kycklingfilé och fördela äppelfyllning där i.
  • Rulla in filéerna i parmaskinka och stek 6 min på varje sida vid låg värme.
  • Riv bladselleri i långa strimlor och lägg dem i iskallt vatten. Skär äpplena i papperstunna skivor.
  • Rör ihop creme fraiche, vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda bladselleri, äpple, vindruvor och grovhackade pekannötter. Häll dressingen över och pynta med krasse. Servera salladen till de äpplefyllda kycklingfiléerna.

TIPS Droppa ev lite citronsaft på äppelskivorna, så undviker du att de blir bruna.