Nyttiga recept Lyxpizza Lyxpizza 110 minuter 1862 kcal Fem av fem stjärnor för denna fullkornspizza med soltorkade tomater, buffelmozzarella, bresaola och kronärtskockshjärta. Smaklig måltid! Av Anders Kamark 15 september 2023 MUMS – Med soltorkade tomater, buffelmozzarella, bresaola och kronärtskockshjärta. © Thomas Dahl Hemlagad lyxpizza med bresaola och kronärtskocka Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 hel pizza Fullkornspizzabotten 20 g jäst 2 dl vatten 2 tsk salt 1 tsk socker 350 g grahamsmjöl 150 g vetemjöl 2 tsk olivolja Tomatsås 200 g körsbärstomater 100 g soltorkade tomater 2 tsk salt 1 tsk peppar Fyllning 200 g buffelmozzarella 200 g bresaola i skivor 100 g kronärtskocka 100 g riven parmesan 60 g färsk basilika Så här gör du Fullkornspizzabotten: Blanda fingerljummet vatten med jäst, socker och olivolja. Blanda i mjöl efter att jästen är upplöst. Knåda degen ordentligt tills den blir blank och smidig, i ca 10 min. Tillsätt salt och knåda degen i ytterligare 2–3 min. Det underlättar självklart om du har en matberedare till det här jobbet. Låt degen jäsa i en timme, och platta därefter ut den till en fin pizzabotten som är ca 2–3 mm tjock. Tomatsås: Finhacka körsbärstomaterna och de soltorkade tomaterna, och blanda dem med salt och peppar. Låt stå i 10 min. och låt dem därefter rinna av i en sil. Fördela därefter de finhackade tomaterna jämnt på pizzabottnen. Fyll och grädda: Skär kronärtskockan i mindre bitar. Skär buffelmozzarellan i skivor, och lägg ut dem ovanpå tomaterna. Lägg till sist på bresaola och kronärtskocka. Baka pizzan mitt i ugnen i 225 grader i 15–20 min. Om du har en pizzasten kan du gärna använda den. Garnera den färdigbakade pizzan med riven parmesan och färsk basilika. Pizza