Smörgås med rostbiff och rödbetshummus

30 minuter
332 kcal

Rödbetor och rostbiff är den perfekta kombinationen i en smörgås. Avsluta med dadelbollar till dessert.

Smörgås med rostbiff och rödbetshummus

30 minuter
332 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 skiva grovt rågbröd
  • 150 g rostbiff
  • 1 msk färsk pepparrot
  • 1 msk kapris
  • 1 näve groddar
  • 2 salladsblad

Hummus: (Dubbel portion, så du har till nästa dag)

  • 250 g rödbetor
  • 1 msk tahini
  • ½ tsk kummin
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peppar
  • 1 msk citronsaft

Så gör du

  • Koka rödbetorna i 20 minuter och låt svalna.
  • Kör alla ingredienserna till hummusen i en mixer, då blir det en slät massa.
  • Bred sedan hummusen på rågbrödskivorna och fördela sallad, rostbiff och övriga ingredienser ovanpå två av brödskivorna. Lägg till sist en brödskiva ovanpå som ett lock.
  • Lägg eventuellt ihop smörgåsen först när du ska äta.

Dessert: Dadelbollar

15 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bollar – du kan äta 3 st

  • 11 g dadlar
  • 19 g mandlar
  • 4¾ g choklad, 70 %
  • ¼ tsk vanilj
  • Frystorkade hallon att toppa med

Så gör du

Kör alla ingredienser tillsammans i en matberedare tills blandningen är enhetlig och rulla till bollar. Strö över frystorkade hallon.