Smörgås med rostbiff och rödbetshummus

Rödbetor och rostbiff är den perfekta kombinationen i en smörgås. Avsluta med daddelbollar till dessert.

21 maj 2014 av Michelle Kristensen

Det behöver du

Till 2 personer

Skivor grovt rågbröd
150 g rostbiff
1 msk färsk pepparrot
1 msk kapris
1 näve groddar
2 salladsblad

Hummus: (Dubbel portion, så du har till nästa dag)

250 g rödbetor
1 rågad msk tahini
½ tsk kummin
½ tsk salt
¼ tsk peppar
1 msk citronsaft

Så här gör du

  • Koka rödbetorna i 20 minuter och låt svalna.

  • Kör alla ingredienserna till hummusen i en mixer, då blir det en slät massa.

  • Bred sedan hummusen på rågbrödskivorna och fördela sallad, rostbiff och övriga ingredienser ovanpå två av brödskivorna. Lägg till sist en brödskiva ovanpå som ett lock.

  • Lägg eventuellt ihop smörgåsen först när du ska äta.


Dessert: Dadelbollar

(21 bollar – du kan äta 3 st)
120 g dadlar
200 g mandlar
50 g choklad, 70 %
¼ tsk vanilj
Frystorkade hallon att toppa med

Kör alla ingredienser tillsammans i en matberedare tills blandningen är enhetlig och rulla till bollar. Strö över frystorkade hallon.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar