Skål med färgglad sallad.
© Mikkel Adsbøl

Sallad med spetskål och bär

Denna färgglada sallad boostar dina sunda tarmbakterier så du kan ta upp fler vitaminer, få ett stabilt blodsocker, mycket mer energi och inte minst ett sprudlande humör.

Spetskålssallad med bär

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 dl svarta linser (råa)

200 g röd spetskål

1 näve färsk libbsticka eller bredbladig persilja

100 g färska jordgubbar

½ röd paprika

2 msk extra jungfruolja

Saft och skal från ½ citron (ekologisk)

Lite svart flingsalt eller vanligt flingsalt

200 g blandade bär t ex röda vinbär, blåbär och björnbär

Topping

Lite färsk skogssyra

10 pekannötter

10 mandlar eller hasselnötter

10 g mörk choklad, 70 %

Så lagar du spetskålssallad med bär

  • Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.

  • Skär spetskålen i tunna strimlor.
  • Hacka libbstickan grovt.
  • Dela jordgubbarna och skär den röda paprikan i strimlor.
  • Blanda linser, kål, libbsticka, jordgubbar, röd paprika, olja, citronsaft och citronskal.
  • Blanda resten av bären i salladen och lägg upp med skogssyra.
  • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och strö dem över salladen.
  • Toppa med hackad choklad.

Näringsinnehåll per person

Energi: 542 kcal

Protein: 16,7 g

Fett: 31,3 g

Kolhydrat: 55,4 g

Kostfiber: 11,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar