Sallad med spetskål och bär

30 minuter
542 kcal

Denna färgglada sallad boostar dina sunda tarmbakterier så du kan ta upp fler vitaminer, få ett stabilt blodsocker, mycket mer energi och inte minst ett sprudlande humör.

Skål med färgglad sallad.

Spetskålssallad med bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl svarta linser (råa)
  • 200 g röd spetskål
  • 1 näve färsk libbsticka eller bredbladig persilja
  • 100 g färska jordgubbar
  • ½ röd paprika
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Saft och skal från ½ citron (ekologisk)
  • Lite svart flingsalt eller vanligt flingsalt
  • 200 g blandade bär t ex röda vinbär, blåbär och björnbär

Topping

  • Lite färsk skogssyra
  • 10 pekannötter
  • 10 mandlar eller hasselnötter
  • 10 g mörk choklad, 70 %

Så lagar du spetskålssallad med bär

  • Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.

  • Skär spetskålen i tunna strimlor.

  • Hacka libbstickan grovt.

  • Dela jordgubbarna och skär den röda paprikan i strimlor.

  • Blanda linser, kål, libbsticka, jordgubbar, röd paprika, olja, citronsaft och citronskal.

  • Blanda resten av bären i salladen och lägg upp med skogssyra.

  • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och strö dem över salladen.

  • Toppa med hackad choklad.