Njut av en supersund smakexplosion med avocadomousse och syldad ingefära.

Recept: Tonfiskmacka med ingefära

Gör en supergod tonfiskmacka med avocadomousse och syltad ingefära.

Tonfiskmacka med ingefära

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

300 g ingefära

3 dl socker

1 msk havssalt

3 dl ofärgad hushållsättika

200 g färsk tonfisk

Extra jungfruolivolja

Havssalt och färskmalen svartpeppar

1 avokado

1 citron

½ fänkål

1 apelsin

2 rågbullar

Så gör du:

  • Ställ en rengjord glasburk i 100 grader varm ugn på en ren disktrasa i 15 minuter.

  • Ingefäran skalas och rivs på ett rivjärn/mandolinjärn i fina skivor och läggs i glasburken.

  • Koka upp socker och salt med ättika, tills socker och salt är löst.

  • Häll vätskan över ingefärsskivorna och förslut burken med tättsittande lock.

  • Låt skivorna svalna och ställ dem i kylskåpet, tills de ska användas.

  • Gnid in fisken med olivolja och krydda den med salt och peppar.

  • Stek den på en mycket varm panna i cirka en minut på var sida.

  • Fisken är färdig när den är rå i mitten men omgiven av cirka 1 cm stekyta runt om.

  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet.

  • Mosa ihop det med en gaffel med lämplig mängd citronsaft.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Riv fänkålen fint, vilket kräver ett snittjärn/mandolinjärn, då det är för svårt att göra med en kniv.

  • Lägg fänkålen i en skål och droppa över lite av spadet från den syltade ingefäran.

Så filtrerar du en apelsin

  • Skär apelsinen i filéer.

  • Skär av toppen och botten.

  • Ställ apelsinen upp och skär av skalet uppifrån och ner – det vita innerskalet ska också bort.

  • Tag frukten i en hand och skär loss alla filéerna, mellan hinnorna, med en skarp kniv.

  • Dela rågbullarna och fyll dem med tonfisk, avokadomousse, fänkål, apelsinfiléer och syltad ingefära.

näringsinnehåll per person

Protein: 36 g

Fett: 16,8 g

Kolhydrat: 70,5 g

Kostfiber: 14,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar