Njut av en supersund smakexplosion med avocadomousse och syldad ingefära.

Recept: Tonfiskmacka med ingefära

Gör en supergod tonfiskmacka med avocadomousse och syltad ingefära.

5 mars 2013 av I FORM

2 personer

300 g ingefära
3 dl socker
1 msk havssalt
3 dl ofärgad hushållsättika
200 g färsk tonfisk
Extra jungfruolivolja
Havssalt och färskmalen svartpeppar
1 avokado
1 citron
½ fänkål
1 apelsin
2 rågbullar

 

  • Ställ en rengjord glasburk i 100 grader varm ugn på en ren disktrasa i 15 minuter.

     

  • Ingefäran skalas och rivs på ett rivjärn/mandolinjärn i fina skivor och läggs i glasburken.

     

  • Koka upp socker och salt med ättika, tills socker och salt är löst.

     

  • Häll vätskan över ingefärsskivorna och förslut burken med tättsittande lock.

     

  • Låt skivorna svalna och ställ dem i kylskåpet, tills de ska användas.

     

  • Gnid in fisken med olivolja och krydda den med salt och peppar.

     

  • Stek den på en mycket varm panna i cirka en minut på var sida.

     

  • Fisken är färdig när den är rå i mitten men omgiven av cirka 1 cm stekyta runt om.

     

  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur köttet.

     

  • Mosa ihop det med en gaffel med lämplig mängd citronsaft.

     

  • Smaka av med salt och peppar.

     

  • Riv fänkålen fint, vilket kräver ett snittjärn/mandolinjärn, då det är för svårt att göra med en kniv.

     

  • Lägg fänkålen i en skål och droppa över lite av spadet från den syltade ingefäran.

     

     

     

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

 

Så filtrerar du en apelsin

  • Skär apelsinen i filéer.

     

  • Skär av toppen och botten.

     

  • Ställ apelsinen upp och skär av skalet uppifrån och ner – det vita innerskalet ska också bort.

     

  • Tag frukten i en hand och skär loss alla filéerna, mellan hinnorna, med en skarp kniv.

     

  • Dela rågbullarna och fyll dem med tonfisk, avokadomousse, fänkål, apelsinfiléer och syltad ingefära.

     

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar