Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 20 minuter
INGREDIENSER
200 g lax utan ben
Havssalt och nymalen svartpeppar
3 limefrukter
¼ gurka
1 liten rödlök
2 vårlökar
1 liten knippa dill
1 dl skyr
1 tsk finriven ingefära
Tillbehör
2 skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter
Tillagning
- Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt.
- Dela gurkan och skrapa ur kärnorna.
- Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen.
- Smaka av tartaren med salt och lime.
- Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar.
- Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter.
näringsinnehåll per person
Energi: 336 kcal
Protein: 28,4 g
Fett: 11 g
Kolhydrat: 33,4 g
Kostfiber: 5,2 g