Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

20 minuter
336 kcal

Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri.

Läckert och fullspäckat av omega-3.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g lax utan ben
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 3 limefrukter
  • ¼ gurka
  • 1 liten rödlök
  • 2 vårlökar
  • 1 liten knippa dill
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk finriven ingefära

Tillbehör

  • 2 skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter

Tillagning

  • Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt.

  • Dela gurkan och skrapa ur kärnorna.

  • Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen.

  • Smaka av tartaren med salt och lime.

  • Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar.

  • Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background