Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

20 minuter
336 kcal

Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri.

Läckert och fullspäckat av omega-3.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g lax utan ben
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 3 limefrukter
  • ¼ gurka
  • 1 liten rödlök
  • 2 vårlökar
  • 1 liten knippa dill
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk finriven ingefära

Tillbehör

  • 2 Skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter

Tillagning

  • Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt.
  • Dela gurkan och skrapa ur kärnorna.
  • Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen.
  • Smaka av tartaren med salt och lime.
  • Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter.