Nyttiga recept Lunch Laxtartar ... Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm 20 minuter 336 kcal Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri. Av I FORM-redaktionen 19 mars 2013 Läckert och fullspäckat av omega-3. Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g lax utan ben Havssalt och nymalen svartpeppar 3 limefrukter ¼ gurka 1 liten rödlök 2 vårlökar 1 liten knippa dill 1 dl skyr 1 tsk finriven ingefära Tillbehör 2 skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter Tillagning Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt. Dela gurkan och skrapa ur kärnorna. Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen. Smaka av tartaren med salt och lime. Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar. Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter. LökLaxIngefäraFisk