Läckert och fullspäckat av omega-3.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

200 g lax utan ben

Havssalt och nymalen svartpeppar

3 limefrukter

¼ gurka

1 liten rödlök

2 vårlökar

1 liten knippa dill

1 dl skyr

1 tsk finriven ingefära

Tillbehör

2 skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter

Tillagning

  • Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt.
  • Dela gurkan och skrapa ur kärnorna.
  • Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen.
  • Smaka av tartaren med salt och lime.
  • Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter.

näringsinnehåll per person

Energi: 336 kcal

Protein: 28,4 g

Fett: 11 g

Kolhydrat: 33,4 g

Kostfiber: 5,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar