Läckert och fullspäckat av omega-3.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri.

20 mars 2013 av I FORM

2 personer
em
200 g lax utan ben
Havssalt och nymalen svartpeppar
3 limefrukter
¼ gurka
1 liten rödlök
2 vårlökar
1 liten knippa dill
1 dl skyr
1 tsk finriven ingefära
Tillbehör: 2 skivor rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter
/em

strongTillagning:/strong
ulliSkär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt./li
liDela gurkan och skrapa ur kärnorna./li
liFinhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen. /li
li Smaka av tartaren med salt och lime./li
li Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar. /li
liServera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter./li
ul

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar