Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

20 minuter
336 kcal

Den fräscha laxtartaren passar bra både som för- och huvudrätt och är helt benfri.

Läckert och fullspäckat av omega-3.

Laxtartar med rödlök, vårlök och ingefärskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g lax utan ben
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 3 limefrukter
  • ¼ gurka
  • 1 liten rödlök
  • 2 vårlökar
  • 1 liten knippa dill
  • 1 dl skyr
  • 1 tsk finriven ingefära

Tillbehör

  • 2 skiva rostat rågbröd – skuret i 8 trekanter

Tillagning

  • Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål med en nypa salt och saften av en limefrukt.

  • Dela gurkan och skrapa ur kärnorna.

  • Finhacka gurka, dill samt röd- och vårlök. Vänd samman med laxen och gå över med ett par varv på pepparkvarnen.

  • Smaka av tartaren med salt och lime.

  • Rör ihop skyr med lite limesaft och ingefära – och smaka av med salt och peppar.

  • Servera med limeklyftor, ingefärskräm och rostade rågbrödstrekanter.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background