Kryddsill med bakad rödbeta, kapris och kokt ägg.

45 minuter
525 kcal

Byt ut sillen mot en läcker kryddsill som är lika tilltalande för ögat som för smaklökarna.

Ät sill och andra feta fisksorter och slipp ömma ben.

Kryddsill med bakad rödbeta, kapris och kokt ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rödbetor
  • Havssalt
  • 50 g gröna linser
  • 2 marinerade sillfiléer
  • 2 msk skyr
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 ägg
  • 1 msk kapris
  • 2 kvistar dill

Tillbehör

  • 2 skiva rågbröd

Tillagning

  • Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.

  • Fördela dem på ett fat med salt i botten och baka dem i 180 grader i 30 minuter. Skölj och koka linserna efter anvisningen på paketen.

  • Koka äggen i sju minuter.

  • Låt sillfi léerna rinna av i en sil.

  • Blanda pepparrot och skyr.

  • Servera sillfi léerna med bakad rödbeta, linser, kapris, pepparrotskräm och dill.

  • Dela äggen försiktigt, ta ur gulorna och lägg dem ovanpå sillen.

  • Hacka äggvitorna och servera dem vid sidan av – eller strö hacket över sillen.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background