Ät sill och andra feta fisksorter och slipp ömma ben.

Kryddsill med bakad rödbeta, kapris och kokt ägg.

Byt ut sillen mot en läcker kryddsill som är lika tilltalande för ögat som för smaklökarna.

20 mars 2013 av I FORM

2 personer

2 rödbetor
Havssalt
50 g gröna linser
2 marinerade sillfiléer
2 msk skyr
2 msk riven pepparrot
2 ägg
1 msk kapris
2 kvistar dill


Tillbehör: 2 skivor rågbröd

Tillagning:

  • Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  • Fördela dem på ett fat med salt i botten och baka dem i 180 grader i 30 minuter. Skölj och koka linserna efter anvisningen på paketen.
  • Koka äggen i sju minuter.
  • Låt sillfi léerna rinna av i en sil.
  • Blanda pepparrot och skyr.
  • Servera sillfi léerna med bakad rödbeta, linser, kapris, pepparrotskräm och dill.
  • Dela äggen försiktigt, ta ur gulorna och lägg dem ovanpå sillen.
  • Hacka äggvitorna och servera dem vid sidan av – eller strö hacket över sillen.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar