Omelett med potatis, spenat och feta

30 minuter
356 kcal

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept

Omelett med potatis, spenat och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 4 droppar olivolja
  • 150 g potatis
  • 2 vitlöksklyfta
  • 400 g färsk spenat
  • 30 g fetaost

Tillbehör:

  • 150 g tomat

Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

TIPS:
Du kan även använda fryst spenat.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background