Omelett med potatis, spenat och feta

30 minuter
356 kcal

En omelett är både enkel och nyttig mat. Prova denna läckra kusin, där vi använder överbliven potatis från igår och tillsätter spenat och fetaost.

Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept

Omelett med potatis, spenat och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 4 droppar olivolja
  • 150 g potatis
  • 2 vitlöksklyfta
  • 400 g färsk spenat
  • 30 g fetaost

Tillbehör:

  • 150 g tomat

Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

TIPS:
Du kan även använda fryst spenat.