Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept
Omelett med parmaskinka och spenat© jakobhelbig.com

Omelett med potatis, spenat och feta

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

Omelett med potatis, spenat och feta

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

2 ägg

Salt

Peppar

2 droppar olivolja

75 g potatis

1 vitlöksklyfta

200 g färsk spenat

15 g fetaost

Tillbehör:

75 g tomat

Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

Tips:
Du kan även använda fryst spenat.

näringsinnehåll per person

Energi: 356 kcal

Protein: 24 g

Fett: 19 g

Kolhydrat: 26 g

Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar