Omelett med potatis, spenat och feta

30 minuter
356 kcal

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept

Omelett med potatis, spenat och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 4 droppar olivolja
  • 150 g potatis
  • 2 vitlöksklyfta
  • 400 g färsk spenat
  • 30 g fetaost

Tillbehör:

  • 150 g tomat

Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

TIPS:
Du kan även använda fryst spenat.