Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept
Omelett med parmaskinka och spenat © jakobhelbig.com

Omelett med potatis, spenat och feta

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

2 ägg
Salt
Peppar
2 droppar olivolja
75 g potatis
1 vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
15 g fetaost


Tillbehör:

75 g tomat


Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

Tips:
Du kan även använda fryst spenat.

  • Du tränar inte alls:

    Om du behöver styra dina kaloriräkenskaper hårt kan du avstå från fetaosten. Det besparar dig en del fettkalorier samtidigt som rättens mättnadsvärde inte minskar nämnvärt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Öka kolhydratinnehållet genom att fylla ut med 50-100 gram extra potatis. Det fyller reserverna och ger extra bränsle till musklerna.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar