Omelett med parmaskinka och spenat – 5:2-dieten recept
Omelett med parmaskinka och spenat © jakobhelbig.com

Omelett med potatis, spenat och feta

Lättlagat som ger ordentlig mättnad och fyller på med energi.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

2 ägg
Salt
Peppar
2 droppar olivolja
75 g potatis
1 vitlöksklyfta
200 g färsk spenat
15 g fetaost


Tillbehör:

75 g tomat


Tillagning

Vispa ägg med salt och peppar. Värm oljan i en teflonpanna, lägg i kokta, skivade potatisar och stek dem gyllenbruna. Tillsätt hackad vitlök och till sist ångad spenat. Blanda smulad fetaost i äggsmeten, häll det över grönsakerna och stek i 15 minuter med lock eller folie över. Omeletten kan eventuellt grillas i ugnen mot slutet för att få färg. Lägg upp omeletten med tomat och ev rågbröd.

Tips:
Du kan även använda fryst spenat.

  • Du tränar inte alls:

    Om du behöver styra dina kaloriräkenskaper hårt kan du avstå från fetaosten. Det besparar dig en del fettkalorier samtidigt som rättens mättnadsvärde inte minskar nämnvärt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Öka kolhydratinnehållet genom att fylla ut med 50-100 gram extra potatis. Det fyller reserverna och ger extra bränsle till musklerna.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar