Lätt carpaccio med hallon och rucola

En kombination av spännande smaker.

1 januari 2010 av I FORM

4 personer

300 g carpaccio
100 g rucola
1 ekologisk citron
50 g parmesan
150 g hallon


Dressing:

2 msk olivolja
1 msk hallonvinäger
Salt
Peppar


Tillbehör:

Grovt bröd


Tillagning

Lägg upp de mycket tunna skivorna oxfilé eller kalvinnanlår på tallriken samt sköljd och torkad rucola. Strö över rivet citronskal eller citronklyftor. Strö sedan över hyvlad parmesan. Blanda en dressing av olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och droppa den över salladen. Avsluta med färska hallon och servera eventuellt med grovt bröd.

Tips:
Det är svårt att skära de ultratunna skivorna kött själv. Köp färdigskuren carpaccio i en saluhall eller i köttdisken. Du kan också använda tonfiskcarpaccio.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar