Lökkompott med balsamico

15 minuter
127 kcal

Gott till kötträtter eller ost, eller varför inte i en bowl? Prova vårt recept på lökkompott med balsamico.

Lökkompott

LÖKKOMPOTT – Servera som tillbehör till middagen, i en burgare eller på en ostmacka.

© wichmann+bendtsen

Lökkompott med balsamico

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 dl

  • 120 g rödlök
  • ¾ msk extra virgin olivolja
  • ¾ msk honung
  • 2 msk mörk balsamico
  • ¼ citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du:

  • Skär halverade rödlökar i tunna skivor. Stek dem i oljan.
  • Tillsätt honung och balsamico när löken faller isär. Ge det cirka 5 min till i pannan.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar. För- vara i glasburk i kylskåpet.

TIPS: Något av det viktigaste för hållbarheten är att du håller redskap och burkar ordentligt rena. Använd en gaffel, och inte fingrarna, när du jobbar.

TIPS: Testa att lägga ner ett par stjälkar färsk timjan och några pepparkorn.

I FORM 13/2023