Inlagd rabarber med vanilj

1 Dag
68 gram

Du behöver inte vara ett proffs i köket för att lyckas med den här inlagda rabarbern med en god smak av vanilj.

inlagd rabarber

INLAGD RABARBER – Testa dem också som topping på dessert eller tillbehör till sallad.

© wichmann+bendtsen

Inlagd rabarber med vanilj

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 dl

  • 100 g rabarber
  • vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • ⅓ dl socker
  • ¼ ekologisk citron, saft och skal

Så här gör du:

  • Skär rabarbern i små bitar.
  • Lägg vaniljkorn och stång i en liten kastrull med vatten, socker och citron.
  • Koka upp det så att sockret smälter och häll den ljumna sockerlagen över rabarbern. Låt dra i kyl i minst ett dygn, gärna längre.

TIPS: Du kan också använda rörsocker, som ger en lite rundare smak än vanligt vitt socker. Istället för socker kan du också använda sötningsmedel, t ex sukrin.

I FORM 13/2023