Nyttiga recept Frukost Havregryn ... Havregryn med skyr eller kvarg 10 minuter Sött, nyttigt och krispigt. Prova en färsk skyr med söta bär och juice. Servera med hackad mandel. Av Christian Bitz 4 juli 2016 Mättande, goda och lättlagade är några av de gemensamma komponenterna för supermellanmål. Havregryn med skyr eller kvarg Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1½ dl havregryn 1½ dl god fläderblomssaft 2 dl skyr eller kvarg ½ förp bär eller frukt i bitar 25 g nötter Så gör du Häll fläderblomssaften över havregrynen och låt allt dra 5 minuter. Blanda med kesella och servera med hackade nötter samt frukt eller bär på toppen. Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.