Kvarg med bär och mynta

8 timmar
241 kcal

Även om frukosten är hälsosam och kalorisnål, behöver den inte vara tråkig. Här får du kvarg med linfrögelé, färsk frukt och hackad mynta.

Kvarg med färsk frukt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 6 msk Kvarg
  • 4 msk linfrön
  • 300 g färska/frysta blåbär, hallon, björnbär, körsbär eller vinbär
  • Lite hackad mynta
  • 2 msk hackade nötter och frön (valnötter, hasselnötter, pumpakärnor, mandlar)

Gör så här

  • Lägg linfröna i blöt i vatten över natten och låt de frysta bären tina upp i kvarg över natten.
  • Blanda linfrögelén i kvargen på morgonen och toppa med hackad mynta och nötter.

TIPS: Passar perfekt till 5:2-dietens fastedagar.

TIPS: Om du byter ut kvarg mot kefir eller A-fil ökar du rätten antiinflammatoriska effekt.