Quinoa-müsli

70 minuter
291 kcal

Njut av quionoa-müsli som bågnar av magnesium och kalcium.

Njut av knaprig müsli som boostar proteinintaget och kickstartar förbränningen.

Ingredienser

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ dl röd quinoa (120 g)
  • ¾ dl vatten
  • 12 g hasselnötter
  • 8 g russin
  • 8 g pumpakärnor
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk kardemumma
  • ¼ dl agavesirap (45 g)

Gör så här:

  • Skölj quinoan och koka den i 20 min i 4 dl vatten. Låt den svalna.
  • Hacka hasselnötterna och blanda dem med russin samt pumpakärnor.
  • Blanda quinoan med nötter och russin som du blandar med vanilj, kardemumma och agavesirap.
  • Fördela blandningen på en bakplåt, och grädda den i 150 grader i 30-40 min.
  • Rör runt under tiden i müslin. Det är viktigt att quinoan inte är fuktig, när du tar ut blandningen. Den avsvalnade müslin förvaras i en lufttät burk.