Müsli med kakao och apelsin

65 minuter
124,5 kcal

Helt glutenfri müsli med smak av apelsin och kakao.

Vad sägs om att börja dagen med en smak av kakao och apelsin? Det här receptet svänger du snabbt ihop.

Müsli med kakao och apelsin

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • 30 g bovetekärnor i torrvikt
  • ¾ dl vatten till kokning av bovetet
  • 8¾ g valnötter
  • 1⅓ dadlar (70 g)
  • ¼ tsk vanilj
  • ¼ tsk stevia
  • En knivsudd havssalt
  • 6½ g kakaonibs
  • Skal från en ekologisk apelsin

Gör så här:

  • Skölj bovetekärnorna och koka dem i 12 min.

  • Skölj kärnorna ett par gånger igen, sila, och bred ut dem på en bakplåt. Grädda kärnorna i 20 min i 125 grader.

  • Ta ut kärnorna ur ugnen och blanda med hackade valnötter och dadlar som skurits i bitar. Avsluta genom att blanda det hela med stevia, vanilj och lite salt.

  • Fördela blandningen igen på bakplåten, och grädda i 20-30 min.

  • Blanda i kakaonibs och rivet apelsinskal när blandningen är färdig i ugnen.

  • Förvara müslin i en lufttät burk när den har svalnat och torkat helt.