En vit julglögg

Supernyttig juldryck med vitt vin, ingefära, russin och mandlar.

7 december 2011 av I FORM

6 personer

50 g mandlar
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
1 dl vatten
2 hela kanelstänger (ev fler till garnityr)
6 hela kardemummakapslar
1 flaska vit Chardonnay
3 msk akaciahonung
100 g russin
50 g valnötter
1 apelsin skuren i filéer (klyftor utan skinn)

LÄS OCKSÅ: Mandlar håller hjärtat friskt och midjan slank

Gör så här

Häll kokande vatten över mandlarna och skala dem. Hacka ingefäran. Häll vatten, ingefära, kanel och kardemumma i en gryta och låt det koka i 15 minuter under lock. Låt det dra över natten. Sila alltihop och blanda vätskan med vin, honung och russin i en gryta. Stäng av värmen när det kokat upp och tillsätt mandlar och valnötter (ev mycket grovt hackade) samt apelsinfiléer. Servera ev glöggen med en kanelstång i varje glas.
Tips: Det går lika bra att ersätta det vita vinet med rödvin.

Därför är det bättre än köpglögg

Den här glöggen har vi proppat full med supernyttiga ingredienser, som t ex ingefära, russin och mandlar som stärker ditt immunförsvar, valnötter som är bra för hjärtat, och kanel som är bra för ditt blodsocker och ditt kolesterolvärde. Dessutom innehåller den massor av fibrer och apelsinerna ger ett tillskott av C-vitamin. Och i motsats till den vanliga köpglöggen slipper du dåligt vin, tillsatsämnen och en massa tillsatt socker.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar