Skyrshot med sviskon, rostade hasselnötter och lakritslock

20 minuter
137 kcal

Lätt och läcker dessert med skyr och lakrits.

Det här är en dessert som du sent kommer att glömma.

Skyrshot med sviskon, rostade hasselnötter och lakritslock

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ingredienser till 4 personer

  • 2 sviskon med kärnor
  • 150 g skyr
  • dl minimjölk
  • ½ apelsin
  • 2 tsk lakritspulver
  • 8 rostade hasselnötter*

Gör så här

  • Kärna ur sviskonen och tärna fint.
  • Blanda sviskonhack med skyr, mjölk och apelsinsaft till en luftig och jämn mousse.
  • Lägg upp i små kylda glas, som har stått ½ tim i kylen eller 10 min i frysen.
  • Sätt de fyllda glasen på kylning i 10 min.
  • Dela hasselnötterna och gör fina shots med nötter och lakritspulver.

*Du kan köpa färdigrostade hasselnötter från Piemonte, men du kan också rosta själv och sedan gnida dem mellan handflatorna så att skalen lossnar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.