Nyttiga recept Dessert Skyrshot m... Skyrshot med sviskon, rostade hasselnötter och lakritslock 20 minuter 137 kcal Lätt och läcker dessert med skyr och lakrits. Av I FORM-redaktionen 4 november 2013 Det här är en dessert som du sent kommer att glömma. Skyrshot med sviskon, rostade hasselnötter och lakritslock Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Ingredienser till 4 personer 2 sviskon med kärnor 150 g skyr dl minimjölk ½ apelsin 2 tsk lakritspulver 8 rostade hasselnötter* Gör så här Kärna ur sviskonen och tärna fint. Blanda sviskonhack med skyr, mjölk och apelsinsaft till en luftig och jämn mousse. Lägg upp i små kylda glas, som har stått ½ tim i kylen eller 10 min i frysen. Sätt de fyllda glasen på kylning i 10 min. Dela hasselnötterna och gör fina shots med nötter och lakritspulver. *Du kan köpa färdigrostade hasselnötter från Piemonte, men du kan också rosta själv och sedan gnida dem mellan handflatorna så att skalen lossnar.Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.