Det här är en dessert som du sent kommer att glömma.

Skyrshot med sviskon, rostade hasselnötter och lakritslock

Lätt och läcker dessert med skyr och lakrits.

5 november 2013 av I FORM

Ingredienser till 4 personer

4 sviskon med kärnor
300 g skyr
0,5 dl minimjölk
1 apelsin
4 tsk lakritspulver
16 rostade hasselnötter*

Gör så här:

  • Kärna ur sviskonen och tärna fint.
  • Blanda sviskonhack med skyr, mjölk och apelsinsaft till en luftig och jämn mousse.
  • Lägg upp i små kylda glas, som har stått ½ tim i kylen eller 10 min i frysen.
  • Sätt de fyllda glasen på kylning i 10 min.
  • Dela hasselnötterna och gör fina shots med nötter och lakritspulver.

*Du kan köpa färdigrostade hasselnötter från Piemonte, men du kan också rosta själv och sedan gnida dem mellan handflatorna så att skalen lossnar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar