Mandeltoppar med aroniabär och kokos

20 minuter
436 kcal

Nyårsafton består för många av mycket god mat, champagne och en extra läcker dessert. Men det är ofta kaloribomber som snabbt märks på midjemåttet. Vi bjuder därför på ett perfekt och mycket sundare alternativ. Gott nytt år!

Ljusröda mandeltoppar.

Mandeltoppar med aroniabär och kokos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl mandlar
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 dl kokosmjöl, 1½ dl till pynt
  • 1 msk honung
  • Skal av ½ ekocitron
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Ev lite vatten
  • frysta aroniabär

Dekoration

  • Gojibär

Så gör du mandeltoppar

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Tillsätt mandelsmör, 1 dl kokosmjöl, honung, citronskal och vanilj och mixa till en fast smet.
  • Tillsätt lite vatten om det är torrt.
  • Gör små toppar av smeten.
  • Mixa det sista 1½ dl kokosmjölet med aroniabär och rulla topparna i det.
  • Pynta med ett gojibär på toppen.
  • Förvara dem kallt.

Saknar du fler sunda alternativ till nyårsmenyn? Kolla då in de här recepten påsunda mellanmål, sund kvällsmatochsunda desserter.