Nyttiga recept Dessert Chiamousse... Chiamousse med varm äppelcrunch 45 minuter 236 kcal Sugen på något nyttigt att skämma bort dig med? Prova då den här fantastiska desserten med chiafrön och äppelcrunch. Av Luise Vindahl 11 oktober 2016 Chiamousse med varm äppelcrunch Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Chia-mousse 83 ml mjölk (t ex komjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk) 1⅓ msk chiafrön Skal från ½ ekocitron Äppelcrunch ⅓ stort äpple ⅓ msk smör/kokosolja ⅓ msk flytande honung/lönnsirap 20 ml solrosfrön 20 ml pumpafrön 20 ml hasselnötter ¼ tsk kanel ⅓ knivsudd mald ingefära ⅓ knivsudd havssalt Till servering 2 tsk nötsmör 4 msk grekisk yoghurt, 10 %, eller kokosyoghurt ¼ äpple, i tunna klyftor Lite honung/lönnsirap Så gör du chiamousse med varm äppelcrunch Chiamousse Blanda mjölk, chiafrön och citronskal i en skål och ställ åt sidan i 15–30 minuter. Rör av och till. Tillsätt ev lite honung. Äppelcrunch Skär äpplet i små tärningar. Smält smör och honung i en panna. Tillsätt äpple, solros- och pumpafrön, hasselnötter och kryddor och låt sjuda i 7–8 minuter. Rör av och till, tills äpplet är mjukt och gyllene och frön och nötter är spröda. Servering Ta fram 6 dessertglas. Lägg ett par skedar chiamousse i botten av varje glas. Lägg 1 tsk nötsmör ovanpå följt av ett par skedar yoghurt. Toppa med den varma äppelcrunchen mixat med några äppelklyftor och lite honung eller lönnsirap. Chiafrön