Läs också

Tranbärsbullar

Quinoabullar med spenat

Innehåller pistagenötter som ger extra tuggmotstånd och mättnadskänsla.

2 mars 2009 av I FORM

9 st

100 g babyspenat
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 tsk olivolja
2 dl naturell yoghurt
1 msk olivolja
2 dl vatten
25 g jäst
500 g quinoamjöl och lite till utbakningen
50 g skalade osaltade pistagenötter (finns i välsorterade livsmedelsaffärer)


Tillbehör/pålägg per bulle:

50 g mild eller mellanlagrad mager ost av god kvalitet


Tillagning

Skölj, rensa och torka spenaten ordentligt - ev i en salladsslunga. Det är viktigt att spenaten är ren och torr. Lägg den i en kastrull med lite salt och peppar och 1 tsk olivolja. Lägg spenaten i en sil när den har reducerat och samlat sig i botten av kastrullen och krama ur det mesta av vattnet. Mixa spenaten med yoghurt och olivolja och blanda detta med jäst upplöst i 37-gradigt vatten. Sikta i mjölet, tillsätt pistagenötter och rör runt ordentligt tills du har en smidig deg. Lägg degklumpen i en skål, ställ den ljummet för att jäsa med en fuktig bakhandduk över i en timma.

Ta upp degen och forma nio bullar, lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem efterjäsa med samma handduk över. Den behöver inte vara fuktig den här gången. Ställ plåten i rumsvärme i en halvtimme. Grädda bullarna i 200 grader i 15 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar