Frukostfrallor
Unna dig nybakat med massor av nyttiga egenskaper.
Unna dig nybakat med massor av nyttiga egenskaper.
Blanda alla ingredienser, förutom vetemjölet. Rör ordentligt och låt det jäsa i kylskåpet över natten. Kom ihåg att ta bort lite surdeg!
Blanda sedan i lite vetemjöl tills det får klisterkonsistens, så att degen kan hålla formen som en boll. Lägg bullarna på bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.
Låt bullarna efterjäsa 3-4 timmar på köksbordet och grädda dem sedan i ugnen i 25 minuter i 180 grader. Kan frysas ner.
Ingredienserna blandas ihop och ställs i rumstemperatur det första dygnet. Därefter ställs surdegen svalt.
Hemlagad surdeg blir i regel riktigt god först efter ett par gånger. Du kan också köpa färdig surdeg exempelvis via internet.
LÄS OCKSÅ:Det är enkelt att göra egen surdeg! Få recept här och Enkla kalljästa frallor med havregryn