Frukostfrallor

4,5 timmar
410 kcal

Unna dig nybakat med massor av nyttiga egenskaper.

Frukostfrallor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rågbulle (se recept)
  • 500 g frukt blandad till sallad (apelsin, äpple, banan, granatäppelkärnor, blåbär)
  • 2 löskokt ägg
  • Kaffe, te eller örtte

Rågbullar (30 stycken)

  • 16 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 4 msk honung
  • 4 dl surdeg
  • 1000 g grovt rågmjöl
  • 400 g blandade kärnor
  • 600 g dinkelmjöl
  • g vetemjöl
  • 100 g pumpakärnor

Surdeg

  • 2 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl grovt vetemjöl
  • 6 g jäst

Tillagning

Blanda alla ingredienser, förutom vetemjölet. Rör ordentligt och låt det jäsa i kylskåpet över natten. Kom ihåg att ta bort lite surdeg!

Blanda sedan i lite vetemjöl tills det får klisterkonsistens, så att degen kan hålla formen som en boll. Lägg bullarna på bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.

Låt bullarna efterjäsa 3-4 timmar på köksbordet och grädda dem sedan i ugnen i 25 minuter i 180 grader. Kan frysas ner.

Ingredienserna blandas ihop och ställs i rumstemperatur det första dygnet. Därefter ställs surdegen svalt.

Hemlagad surdeg blir i regel riktigt god först efter ett par gånger. Du kan också köpa färdig surdeg exempelvis via internet.

LÄS OCKSÅ:Det är enkelt att göra egen surdeg! Få recept här och Enkla kalljästa frallor med havregryn


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background