Frukostfrallor

Unna dig nybakat med massor av nyttiga egenskaper.

2 maj 2012 av I FORM

1 person

1 rågbulle (se recept)
250 g frukt blandad till sallad
(apelsin, äpple, banan, granatäppelkärnor, blåbär)
1 löskokt ägg
Kaffe, te eller örtte


Rågbullar

(30 stycken)
8 dl vatten
1 msk salt
2 msk honung
2 dl surdeg
500 g grovt rågmjöl
200 g blandade kärnor
300 g dinkelmjöl
Ca 300 g vetemjöl
50 g pumpakärnor


Tillagning

Blanda alla ingredienser, förutom vetemjölet. Rör ordentligt och låt det jäsa i kylskåpet över natten. Kom ihåg att ta bort lite surdeg!

Blanda sedan i lite vetemjöl tills det får klisterkonsistens, så att degen kan hålla formen som en boll. Lägg bullarna på bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.

Låt bullarna efterjäsa 3-4 timmar på köksbordet och grädda dem sedan i ugnen i 25 minuter i 180 grader. Kan frysas ner.

Surdeg

1 dl vatten
1 dl filmjölk
1 dl grovt vetemjöl
3-5 g jäst


Ingredienserna blandas ihop och ställs i rumstemperatur det första dygnet. Därefter ställs surdegen svalt.

Hemlagad surdeg blir i regel riktigt god först efter ett par gånger. Du kan också köpa färdig surdeg exempelvis via internet.











*) En skiva franskbröd med smör och ost + 1 bulle med sylt + 1 glas juice

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar