Frukostfrallor

4,5 timmar
410 kcal

Unna dig nybakat med massor av nyttiga egenskaper.

Frukostfrallor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 rågbulle (se recept)
  • 500 g frukt blandad till sallad (apelsin, äpple, banan, granatäppelkärnor, blåbär)
  • 2 löskokt ägg
  • Kaffe, te eller örtte

Rågbullar (30 stycken)

  • 16 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 4 msk honung
  • 4 dl surdeg
  • 1000 g grovt rågmjöl
  • 400 g blandade kärnor
  • 600 g dinkelmjöl
  • g vetemjöl
  • 100 g pumpakärnor

Surdeg

  • 2 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 2 dl grovt vetemjöl
  • 6 g jäst

Tillagning

Blanda alla ingredienser, förutom vetemjölet. Rör ordentligt och låt det jäsa i kylskåpet över natten. Kom ihåg att ta bort lite surdeg!

Blanda sedan i lite vetemjöl tills det får klisterkonsistens, så att degen kan hålla formen som en boll. Lägg bullarna på bakplåtspapper och strö över pumpakärnor.

Låt bullarna efterjäsa 3-4 timmar på köksbordet och grädda dem sedan i ugnen i 25 minuter i 180 grader. Kan frysas ner.

Ingredienserna blandas ihop och ställs i rumstemperatur det första dygnet. Därefter ställs surdegen svalt.

Hemlagad surdeg blir i regel riktigt god först efter ett par gånger. Du kan också köpa färdig surdeg exempelvis via internet.

LÄS OCKSÅ:Det är enkelt att göra egen surdeg! Få recept här och Enkla kalljästa frallor med havregryn