Hembakat nyttigt fröknäckebröd

80 minuter
149 kcal

Hembakat knäckebröd är supergott. Testa vår version utan mjöl och gluten – men med massor av nyttiga frön.

knäckebröd

KNÄCKEBRÖD – Kom ihåg att låta brödet svalna på ett galler så det blir sprött. Förvara det t ex i en kakburk.

© wichmann+bendtsen

Hembakat nyttigt fröknäckebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 STYCKEN

  • ¼ dl linfrön
  • ¼ dl chiafrön
  • ⅓ dl pumpafrön
  • ¼ dl solrosfrön
  • ¼ tsk havssalt
  • ⅓ tsk kryddor, t ex rosmarin, timjan och oregano
  • ⅓ dl kallt vatten

Så här gör du

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Rör ihop alla ingredienser. Låt blandningen vila minst 15 min.
  • Fördela jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i cirka 1 timme, tills knäckebrödet är gyllene i kanterna. Låt svalna på ett galler och bryt brödet i mindre bitar.
  • Förvara de svalna knäckebröd i en lufttät behållare till du serverar det.

TIPS: Romescosås är också gott som pålägg på bröd.
TIPS: Testa att tillsätta lite riven morot eller rödbetor i degen om du vill ha ett knäckebröd i vackra färger.

I FORM 12/2023