Testa dig själv: Är du kaffe-intolerant?

Vissa människor tål mycket kaffe – andra blir hyperaktiva bara av att smutta på en liten espresso. En av orsakerna till de individuella skillnaderna är, hur våra gener är sammanlänkade.

Är du en av dem, som faktiskt inte tål så mycket kaffe, innan du blir orolig i kroppen och till exempel får svårt att somna? Du kan testa dig själv genom att variera din förbrukning en vecka i taget.

Börja testet med att dricka den mängd du brukar och skriv ner hur det är – har du svårt att somna, känner du dig rastlös, irriterad osv? Veckan efter minskar du förbrukningen med en kopp, och noterar, hur din kropp reagerar. Fortsätt, så att du under sista veckan av testet är helt kaffefri.

Märker du skillnad? Då kan du överväga att dra ner antalet koppar till den förbrukning som kroppen trivdes bäst med.

Är du en av dem, som dricker kaffe på kvällen, kan du också testa din kaffe-intolerans genom att dricka den sista koppen tidigare på dagen. Kanske redan innan kl. 18 för att se om det ger effekt på förmågan att somna.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om koffein

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background