Testa dig själv: Är du kaffe-intolerant?

Vissa människor tål mycket kaffe – andra blir hyperaktiva bara av att smutta på en liten espresso. En av orsakerna till de individuella skillnaderna är, hur våra gener är sammanlänkade.

Är du en av dem, som faktiskt inte tål så mycket kaffe, innan du blir orolig i kroppen och till exempel får svårt att somna? Du kan testa dig själv genom att variera din förbrukning en vecka i taget.

Börja testet med att dricka den mängd du brukar och skriv ner hur det är – har du svårt att somna, känner du dig rastlös, irriterad osv? Veckan efter minskar du förbrukningen med en kopp, och noterar, hur din kropp reagerar. Fortsätt, så att du under sista veckan av testet är helt kaffefri.

Märker du skillnad? Då kan du överväga att dra ner antalet koppar till den förbrukning som kroppen trivdes bäst med.

Är du en av dem, som dricker kaffe på kvällen, kan du också testa din kaffe-intolerans genom att dricka den sista koppen tidigare på dagen. Kanske redan innan kl. 18 för att se om det ger effekt på förmågan att somna.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om koffein

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background