Vitkål

Full med sund beska som skyddar mot cancer och hjärt-kärl-sjukdomar.

Det finns många bra anledningar att äta mer vitkål. Vitkål förebygger bland annat hjärt-kärl-sjukdomar och bara 150 g räcker för att täcka ditt dagliga behov av C-vitamin.

Vi har lärt oss att vit mat inte innehåller lika många sunda växtämnen, eftersom dessa ofta finns i färgen, men låt oss inte bli lurade av vitkålens namn och färg. Precis som du smakar är kålen full med sunda beska ämnen som kan rädda dig från cancer och hjärtkärlsjukdom. Dessutom kan vitkål skryta med att mätta mycket bra men ha ett lågt kaloriinnehåll. 150 gram räcker dessutom för att täcka ditt dagsbehov av C-vitamin.

Så smakar den bäst

En mager stuvning passar fint till vitkål. Alternativt kan du göra kåldolmar eller kålpudding eller slå in fisk i kål och tillaga den i ugnen. Det allra bästa användningsområdet är dock råkost. På så sätt bevarar du flest möjliga sunda ämnen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background