Vilka ekologiska varor ska du främst satsa på?

Ibland måste man prioritera vilka matvaror man vill lägga lite mer pengar på genom att välja ekologiskt. Här är guiden till hur du ska välja ur ett hälsomässigt perspektiv.

Träbord med råa grönsaker.

Om vi bara ser till hälsan, vilket förstås är det viktigaste, är det klart bästa att lägga de extra pengarna på att välja ekologiskt i frukt- och gröntavdelningen. Genom att välja ekologiskt frukt och grönt undviker du stora mängder bekämpningsmedel, som ofta är en del av konventionellt odlade grödor, och så får du en extra hälsobonus i form av ett ökat antal antioxidanter. Det är dokumenterat att ekologiskt frukt och grönt innehåller fler kraftfulla växtämnen än de icke-ekologiska grönsakerna.### Välj det med skal på

  • Spränger det budgeten att gå all in på ekologiskt frukt och grönt, kan du välja ekologiskt när det gäller det du äter med skalet på, eller som är svårt att göra helt rent – t ex ingefära med dess krokiga hörn eller hela vindruvsklasar.
  • Det betyder mindre att bananens skal innehåller pesticider, liksom den konventionellt odlade citronen är harmlös, så länge du inte ska riva skalet i maten.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background