Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

15 minuter
182 kcal

Lättlagat och krämigt.

Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 äpple
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • ½ vaniljstång
  • 200 g röda bär
  • 40 g socker
  • ½ vaniljstång
  • 2 mandelbiskvi
  • 4 msk yoghurt naturell

Tillagning

  • Halvera äpplet och ta ur kärnhuset.
  • Koka upp vatten, socker och vaniljkorn. Lägg ner äpplet och sänk värmen. Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt.
  • Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång. Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min.
  • Plocka upp vaniljstången. Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas. Ställ det kallt fram till servering.
  • Häll på lite yoghurt och servera.