Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

Lättlagat och krämigt.

15 juli 2015 av I FORM

1 person

1 äpple
1 dl vatten
1 tsk socker
¼ vaniljstång
100 g röda bär
20 g socker
¼ vaniljstång
1 mandelbiskvi
2 msk yoghurt naturell


Tillagning

Halvera äpplet och ta ur kärnhuset. Koka upp vatten, socker och vaniljkorn. Lägg ner äpplet och sänk värmen. Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt. Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång. Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min. Plocka upp vaniljstången. Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas. Ställ det kallt fram till servering. Häll på lite yoghurt och servera.

  • Du tränar inte alls:

    Ska du hålla nere kaloriintaget kan du välja den enkla lösningen, nämligen att strunta i desserten och ta en frukt i stället. Men du kan också välja desserten och bara äta en mindre portion.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Om du tränar hårt behöver du också extra proteiner till dina muskler och den här rättens proteinhalt är i lägsta laget. Höj den genom att komplettera med några extra skedar yoghurt av en mager sort.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar