Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

15 minuter
182 kcal

Lättlagat och krämigt.

Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 äpple
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk socker
  • ½ vaniljstång
  • 200 g röda bär
  • 40 g socker
  • ½ vaniljstång
  • 2 mandelbiskvi
  • 4 msk yoghurt naturell

Tillagning

  • Halvera äpplet och ta ur kärnhuset.
  • Koka upp vatten, socker och vaniljkorn. Lägg ner äpplet och sänk värmen. Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt.
  • Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång. Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min.
  • Plocka upp vaniljstången. Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas. Ställ det kallt fram till servering.
  • Häll på lite yoghurt och servera.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background