Äppeltrifle med vanilj och syltade bär

Lättlagat och krämigt.

15 juli 2015 av I FORM

1 person

1 äpple
1 dl vatten
1 tsk socker
¼ vaniljstång
100 g röda bär
20 g socker
¼ vaniljstång
1 mandelbiskvi
2 msk yoghurt naturell


Tillagning

Halvera äpplet och ta ur kärnhuset. Koka upp vatten, socker och vaniljkorn. Lägg ner äpplet och sänk värmen. Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt. Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång. Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min. Plocka upp vaniljstången. Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas. Ställ det kallt fram till servering. Häll på lite yoghurt och servera.

  • Du tränar inte alls:

    Ska du hålla nere kaloriintaget kan du välja den enkla lösningen, nämligen att strunta i desserten och ta en frukt i stället. Men du kan också välja desserten och bara äta en mindre portion.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Om du tränar hårt behöver du också extra proteiner till dina muskler och den här rättens proteinhalt är i lägsta laget. Höj den genom att komplettera med några extra skedar yoghurt av en mager sort.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar