Misstänker du att du kanske är glutenintolerant? Följ I FORMs kostplan och se hur du mår en dag helt utan gluten.
Så äter du glutenfritt
Morgon
Rör ihop 3 dl grekisk yoghurt (2 %) med en liten näve bär (ev 100 g frysta bär). Ringla över lite akaciahonung på toppen och fyll på med 10–15 grovt hackade mandlar.
Förmiddag
Dela ett äpple i två halvor och bred på lite jordnötssmör.
Lunch
2–3 skivor stenåldersbröd med fiskpålägg, till exempel sill och ägg eller makrill i tomatsås. Ät en råkostsallad av grovskuren rödkål och apelsinklyftor med hasselnötter till.
Eftermiddag
Dela en avokado på mitten och fyll ”hålen” med totalt 1 dl keso. Strö lite nymalen svartpeppar över.
Middag
Grilla ett kycklingbröst och ät det med en sallad på grönkål, äppelbitar, rostade pinjenötter och finhackad schalottenlök. Smaka av salladen med lite citron eller lime.