Håll vikten med proteinrik kost

Vi har sagt det tidigare men det är kan inte sägas för ofta: Om du vill gå ner i vikt finns det massor av skäl till att öka proteinintaget.

Och nu visar en färsk australisk studie att proteinrik smalkost inte bara är effektiv under en viktminskningskur - den fungerar också när du ska bevara din viktminskning.

79 kvinnor deltog i 12 veckors viktminskningskur på antingen en kolhydratrik eller en proteinrik smalkost efterföljd av ett års viktbevarande kost. Efter de 12 månaderna kallade forskarna in försöksdeltagarna till en uppföljning och fann att den proteinrika viktbevarande kosten verkade klara sig bäst.

Om studien

Alla försökspersoner fick äta 500 kalorier mindre än de behövde. Båda grupperna gick ner ungefär lika mycket under de 12 veckorna. Den bilden ändrade sig dock avsevärt efter 12 månader; Här visade studien följande genomsnittliga viktminskning:

Proteingruppen: 6,5 kg viktnedgång
Kolhydratgruppen: 3,4 kg viktnedgång

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background