Bananer gör dig glad

Du kan ge humöret ett lyft genom att äta några bananer.

B6-vitamin har blivit ett populärt kosttillskott i USA, därför att det har stor betydelse för bildandet av olika signalämnen i hjärnan. Men för mycket B6-vitamin kan enligt ny forskning skapa biokemiska störningar i hjärnan och framkalla humörsvängningar.

Banan innehåller 0,5 mg B6-vitamin per 100 gram. Potatis innehåller 0,2 mg och ger därför också en hel del av detta vitamin. Som jämförelse innehåller pasta endast 0,05 mg B6-vitamin per 100 g - alltså endast 1/10 av vitaminhalten i banan.

Kvinnor som tar p-piller kan behöva mer B6-vitamin. Om man äter mycket fiberrik kost eller tar stora doser C-vitamin i form av kosttillskott så kan upptaget av B6-vitamin hämmas. Kan en av dessa faktorer appliceras på dig bör du komplettera med en vanlig multivitamin- och mineraltablett varje dag. Den innehåller nämligen 100 procent av det rekommenderade dagliga intaget.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background