5 saker du VERKLIGEN bör sluta med 2017

Du blir aldrig hälsosam om du fortsätter att göra någon av de här sakerna.

Kvinna springer.

Ett nytt kalenderår uppmanar till nya mål och många är redan i full gång med att ta bort allt sött ur vardagen. Men kanske finns det även andra osunda saker i ditt liv som du också borde sluta med nu när det är nytt år.

1. Den självkritiska rösten

Sluta tala om för dig själv att du inte är god nog. Det är en ond cirkel som gör att du konstant går runt och är missnöjd med dig själv. Låt 2017 bli det år då du börjar berömma dig själv mer.

2. Vikten

Om du vill gå ner i vikt kan vikten vara ett bra redskap. Men det tar lätt överhand och då blir det bara ett osunt element i ditt liv. Kom ihåg att siffrorna på vågen inte säger så mycket om hur sund och ihärdig du faktisk är.

3. Träningsformer du hatar

Det är långtifrån alla som gillar löpning och hör du till dem så låt bli. Det är helt okej. Om du pressar dig själv till att göra något du hatar, kommer det bara att sluta med att du inte får det gjort. Hitta istället en träningsform du gillar.

4. Perfektionism

Att sträva efter mål är bra. Att sträva efter perfektion är inte bra – det är direkt osunt. Det kan både ha mentala och fysiska konsekvenser att sätta orealistiska mål för sig själv. Och det får man faktiskt säga att perfektion är.

5. Kaloriräknande

Kalorier är till för att kroppen ska få energi, starka muskler och ben. Och alltså inte till för att räknas. Räknar du hela tiden är det en varningssignal om att du har ett ansträngt förhållande till mat. Ät en sund och varierad kost, så får du den mängd kalorier som din kropp behöver.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background