Bättre sexliv - så gör ni

Du planerar din arbetstid, dina studier, tid med vänner och din träning. Men sex med din partner? Det är faktiskt ingen dum idé alls att boka in det i kalendern också.

Faktiskt så kan förväntan inför det som kommer att hända på kvällen eller på onsdagen vara en stor del av nöjet, enligt psykologer.

Planlägg sex

Sex i vardagen kommer inte av sig självt. Det kräver att du prioriterar din partner på samma sätt som tid för vänner och träning. Kvinnor behöver förspel och om de vet att de ska ha sex till kvällen eller på lördagen, kan förspelet börja flera dagar i förväg.

TEST: Har du sexuellt självförtroende?

Prata om sex

Vi förändrar oss hela livet. Något vi inte behövde för fem år sedan, kan plötsligt bli fantastiskt i dag. Därför är det bra om din partner säger att han eller hon skulle vilja prova något nytt eller inte längre tänder så mycket på något som ni alltid har gjort.

Gör sex roligt

Många tänker mer på vad de presterar och hur de ser ut när de har sex, än på att njuta av det. Men sex är kul. Så prata med din partner om vad du tycker är roligt och trevligt. Prova något nytt och ta inte sex så allvarligt.

Utforska dina fantasier
Om båda är bekväma med det, kan det göra ditt sexliv roligare att utforska sexuella fantasier. Det behöver inte vara något som ni faktiskt lever ut. Men bara att prata om de saker du tycker är spännande, kan ge ditt sexliv en ny gnista.

Odla intimiteten

Enligt sexologer har särskilt kvinnor svårt att efter en hel hela vecka utan närhet med sin partner, sedan hoppa i säng och njuta passionerat av sex när barnen har somnat på lördagskvällen. Var noga med att odla intimiteten och närheten till varandra hela veckan.

Sex är både sunt och härligt. Men det kan också vara svårt att prata om. Här går vi igenom en rad funderingar kring sex, så du kan ha ett sunt och härligt sexliv.